VEROLJUB STEVANOVIĆ: Nisam podneo prijavu imovine Agenciji za borbu protiv korupcije
Foto: Bogdan Vranješević

Bivši gradonačelnik Kragujevca objasnio

VEROLJUB STEVANOVIĆ: Nisam podneo prijavu imovine Agenciji za borbu protiv korupcije

Srbija -
Svoje imovno stanje predočio sam u izveštaju na početku 2014. godine, ali ne i po smeni s vlasti, 10 meseci kasnije, kaže Veroljub Stevanović

KRAGUJEVAC - Tačno je! Agenciji za borbu protiv korupcije nisam podneo prijavu imovine po odlasku s vlasti. Jednostavno, nisam! Za vreme mog mandata postojali su ljudi koji su to radili, ali kada sam smenjen - to nije učinjeno.

Ovo je izjavio Veroljub Stevanović, lider Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Kragujevca, povodom krivične prijave koju je protiv njega Republičkom javnom tužilaštvu podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

Prekršaj, a ne krivično delo

Agencija sumnjiči Stevanovića da je prekršio član 72. zakona koji se odnosi na neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka.

"Nisam podneo izveštaj u roku od mesec dana po smeni s vlasti, koja se dogodila krajem oktobra 2014, ali sam to učinio 10 meseci ranije, na početku godine, kako je i uobičajeno, a moja imovina se u međuvremenu nije promenila. Ovo nema veze s krivičnom delom! U najgorem slučaju načinio sam prekršaj i eventualno treba da platim novčanu kaznu. Verujem da će do tog zaključka doći i tužilaštvo. Međutim, predizborna kampanja je u toku i svašta o meni možete čuti i tek ćete", kaže Stevanović.

Pozvao novinare u goste

On je na stranačkoj konferenciji za novinare uputio javni poziv svim medijima da ga posete:

"Dogovorite se kog dana hoćete da dođete kod mene, ugostiću vas u svom domu, popićemo kafu i onda ću vas povesti u obilazak svih mojih kuća i stanova koje sam stekao isključivo nasleđem. Svake godine sam sve nepokretnosti prijavljivao Agenciji za borbu protiv korupcije i, ako pogledate te izveštaje, videćete da se moja imovina nije uvećala ni za cent za 10 godina vlasti. Štaviše, smanjila se, jer sam prodao dedin stan i majčin lokal da bih renovirao kuću u kojoj živim", naveo je Veroljub Stevanović.

Popis imovine: Verko ima...

Veroljub Stevanović je na pres konferenciji naveo da ima ili je ranije posedovao sledeće nepokretnosti:

- kuća u Ulici Andre Marinkovića 43, u kojoj živi;

- nasleđena kuća u naselju Male Pčelice, stara više od 200 godina;

- stan i lokal od 43 kvadrata u Ul. Ljuborima Jovanovića nasledio je od majke, koja je ih je dobila kao obeštećenje za rušenje kuće na čijem je mestu izgrađena stambena zgrada;

- nasleđen stan od dede u Ul. Ilindenskoj 8.

Stevanović je dodao da je lokal i dedin stan prodao 2007. godine, kako bi renovirao potkrovlje kuće u kojoj sada živi. Tada je podigao i kredit, koji je otplatio prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track