Ko je šta potpisao u Briselu

Vulin: Borko se pere od dogovora s Albancima!

Politika

Autor:

Stefanović tvrdi da ništa od dogovorenog iz Brisela ne mora da se primenjuje, Vulin pita zašto su onda demokrate lagale javnost

Aleksandar Vulin, Borko Stefanović, Brisel, Priština

Vulin kaže da je bivša vlast navikla da laže javnost

EOGRAD - Amnezija.
Borislav Stefanović, bivši šef pregovaračkog tima Beograda, kaže da aktuelna vlada nije obavezna da sprovodi dosad postignute dogovore s Prištinom, te da može da poništi uredbe i zaključke kojima ih je prethodna vlast potvrđivala. Stefanović je, komentarišući navode vlasti da mora da primenjuje postignute dogovore i da ne može da ih poništi, jer je reč o međunarodnim sporazumima, rekao da on nije ništa potpisivao, već da je samo stavio jedan paraf na Tehnički protokol o administrativnim prelazima.

- Mi nismo potpisivali međunarodne ugovore, jer da bi takvi ugovori bili potpisani, moraju da ih zaključe subjekti međunarodnog prava, u ovom slučaju Kosovo i Srbija. Takođe, takvi ugovori morali bi da budu usvojeni u Skupštini Srbije - rekao je Stefanović.

Aleksandar Vulin, direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, kazao je za Kurir da je „zanimljivo da oni koji su pregovarali s Prištinom i nametnuli obaveze novoj vlasti“ tek sada govore da to o čemu su se dogovorili ne mora da se primenjuje.

- Zašto nisu to govorili dok su bili na vlasti? Nego su, kao i obično, lagali javnost. Ovo potvrđuje da je prethodna vlast potpisivala bilo šta, samo da bi opstala na vlasti. Na sreću, oni su izgubili, a mi ćemo dati sve od sebe da to što je dogovoreno u Briselu okrenemo u našu korist. Na kraju krajeva, trebalo bi pitati predstavnike EU o čemu se Stefanović dogovarao s njima. Jeste da je on bio samo tehničko lice, ali je činjenica da se sada pere od onoga o čemu se njegova vlast dogovorila. Hoće da teret prebace na novu vladu - kazao je Vulin. Dodao je i da jeste moguće poništiti dogovore, ali...

- Iza toga slede i određene konsekvence. Eto, i ta njegova izjava dokaz je kako su neozbiljno i neodgovorno vodili državu - naglasio je Vulin.

 

Stefanović: Nisam ja

Stefanović je još rekao da je sve dogovore s Prištinom potvrdila prethodna vlada kroz donošenje uredbi i zaključaka, koje su potpisivali ili bivši premijer Mirko Cvetković, ili njegov zamenik Ivica Dačić.

- Međutim, vladajuću koaliciju čekaju teški koraci, pa oni ovakvim navodima žele da skinu odgovornost sa sebe i u meni pronađu glavnog krivca - kazao je Stefanović.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde