(KURIR TV) POVRATAK HIT PREDSTAVE: Glumci ponovo laju na zvezde!
Foto: Damir Dervišagić

Igraju 22 mlada umetnika

(KURIR TV) POVRATAK HIT PREDSTAVE: Glumci ponovo laju na zvezde!

Pop kultura -

Premijerom rimejka kultnog filma "Lajanje na zvezde" na sceni Kulturnog centra "Čukarica" dramski studio Bis proslavio je 10 godina rada.

Prema motivima romana Milovana Vitezovića predstavu kao reditelj potpisuje glumica Vesna Stanković, a u njoj učestvuje ansambl od čak 22 mlada glumaca. Umetnike već godinama okuplja i s njima radi Maja Bunjac, koja je bila prvi profesor glume mnogim danas zvezdama u usponu.- "Lajanje na zvezde" igrali smo pre pet godina. U podeli je tada bila Ana Mit, danas poznata glumica iz serije "Komšije", koja je tumačila Milenu Kohezu. Većina glumaca iz serije "Priđi bliže" bili su polaznici naše škole. Trenutno studiraju glumu Isidora Građanin, Đorđe Filipović je na režiji. Najbolji mladi glumac Narodnog pozorišta Pavle Jerinić bio je polaznik naše škole, a Jovan Gulan studira glumu u Holivudu na akademiji u Los Anđelesu - rekla Maja.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Priča u "Lajanju na zvezde" je dobro poznata i uvek rado gledana. Davne 1963. jedna generacija đaka nas provodi kroz svoje poslednje dane gimnazijskog života ispunjenog borbom sa profesorima i prvim ljubavima. Scene predstave se gledaju kao niz razglednica, a umesto Dragana Gagija Jovanovića punu salu je nasmejala razredna i nastavnica fizičkog Aleksandra Pantić.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

- Naše predstave su rađene za omladinu jer ima malo komada namenjene tom uzrastu. Drugu godinu već radimo projekat "Deca igraju za decu klasike književnosti", čime bolje promovišu književnost svojim vršnjacima. Kod nas ne igraju samo mladi, već i ljudi koji se bave neki drugim zanimanjima. Aleksandra radi kao učiteljica i vratila se na scenu posle teške operacije krvnog suda na mozgu. Gostovala je u Švedskoj s dramom "Pokondirena tikva" i dobijala je ovacije jer je drugačija i izvanredna u tome što radi - zaključuje Maja, koja je srećna što se u njihov studio okuplja i zaljubljenike u pozorište koji se glumom bave iz ljubavi.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track