LAZAR RISTOVSKI OBEĆAO: Oživeću Ravno Selo i mlade u njemu
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

FESTIVAL U ZGARIŠTU DOMA KULTURE

LAZAR RISTOVSKI OBEĆAO: Oživeću Ravno Selo i mlade u njemu

Pop kultura -

Ko zaboravi svoje detinjstvo, ne postoji ni u budućnosti. Mi ćemo ovom manifestacijom otvoriti vrata te budućnosti, kaže Ristovski. Lazar Ristovski odlučio je da organizuje filmski festival posvećen debitantima i mladima, i to u Ravnom Selu u Vojvodini, gde je pre godinu dana izgoreo dom kulture. Prvi Ravno Selo film festival biće otvoren 23. juna i trajaće tri dana.

Glumac, koji je u ovom mestu i rođen, inicijativu za ovaj projekat i obnovu doma pokrenuo je na premijeri svog filma „Dnevnik mašinovođe“, koja je održana na zgarištu u julu 2016. godine. Ideja i namera o obnovi su se proširile na organizaciju prvog filmskog festivala koji će biti posvećen mladima i debitantima.

- Ravno Selo je moje detinjstvo, a onaj ko zaboravi svoje detinjstvo, ne postoji ni u budućnosti. Želim da mladi iz ovog mesta i regiona imaju bolju budućnost. Ovim festivalom ćemo otvoriti vrata te budućnosti - rekao je Ristovski i dodao:

- Festival je posvećen mladima. Omladini mog sela, susednih sela i svima koji će na njemu u budućnosti učestvovati. On će potvrditi činjenicu da se kultura ne nalazi i ne konzumira samo u velikim gradovima, jer su manje sredine često rasadnik talenata iz svih oblasti, pa i iz kulture. Ovo radim volonterski, a to podrazumeva veliku ljubav.

Tokom tri dana manifestacije, u glavnom programu biće prikazano ukupno pet reprezentativnih debitanskih filmova iz regiona.

M. C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track