POZNATI KOJI SU OBOLELI OD HIV: Čarli Šin nije ni prvi ni poslednji!
Foto: Jutjub

Ima ih dosta

POZNATI KOJI SU OBOLELI OD HIV: Čarli Šin nije ni prvi ni poslednji!

Pop kultura -
Glumac Čarli Šin je četiri godine krio da je HIV pozitivan, ali on nije ni prvi ni poslednji od poznatih ličnosti koji su zaraženi ovim virusom.

Čarli Šin je potvrdio nagađanja medija u “Today Show“ programu televizijske kuće “NBC“. On je kazao da je saznao da je HIV pozitivan pre četiri godine i da je teško podeno ovu vest.

“Uvek sam bio iskren oko svog stanja i uvek sam koristio kondome“, rekao je Šin.

HIV virus koji uzrokuje AIDS pripada porodici retrovirusa, koji nakon ulaska u ljudski organizam napada specifičnu vrstu belih krvnih zrnaca, T-limfocite, u njima se množi, uništava ih i postupno dovodi do slabljenja imuniteta.

Pevač Freddie Mercury, preminuo je 1991. godine nakon komplikacija sa AIDS-om.

http://www.youtube.com/watch?v=FyejB43PKkE

Iste godine je košarkaš Magic Johnos proznao svetu da je HIV pozitivan. Danas ima 56 godina i naučio je kako da živi sa ovom bolešću i ujedno postao aktivista i uzor onima koji su se našli u tom stanju.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Rock Hudson je još jedna holivudska zvezda koja je priznala da je HIV pozitivna. Svoje priznanje je podelio 1985. godine kada se još mislilo da je AIDS bolest koja je specifična za homoseksulace.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

William Holly Johson poznat kao pevač grupe Frankie Goes to Hollywood i bivši basista benda Big in Japan, je 1991. godine saznao da je HIV pozitivan, piše bulevar.b92.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Gie Marie Carangi poznata kao prvi američki supermodel. Iako je gradila uspešnu karijeru, postala je zavisna od heroina i samim tim njena karijera je otišla u nepovrat. Preminula je u 26. godini nakon borbe sa opakom bolešću. O njenom životu snimljen je film 1998. godine u kojem je glavnu ulogu tumačila Angelina Jolie.

http://www.youtube.com/watch?v=HkzYmXNjAGk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track