Bolela je leđa

STUDIRA ZA MEDICINSKU SESTRU: Nije znala da je trudna, rodila bebu u toaletu

Otišla sam u toalet nekoliko puta i osetila blaži bol, ali mislila sam da je to zbog toga što treba da dobijem menstruaciju, kaže ona

Ludi svet
> 16:34h

Studentkinja Džesika Elikovski (18) iz Britanije shvatila je da je bila trudna tek pošto se porodila u kupatilu kod svojih roditelja. U šestom mesecu trudnoće čak se podvrgla laparoskopskoj hirurškoj intervenciji zbog bolova u leđima i kolenu, ne znajući da su sve njene tegobe posledica trudnoće.

"Nisam imala pojma da sam u drugom stanju, što je naprosto neverovatno s obzirom na činjenicu da studiram za pedijatrijsku medicinsku sestru. Imala sam jake bolove u kolenu i leđima i bila sam ubeđena da je to posledica povrede iz 2012. godine. Lekari su rekli da treba da se podvrgnem laporoskopiji kako bi mi namestili čašicu zgloba kolena u pravilan položaj", priča ona.

Bol, međutim, ni posle operacije nije prestao i trajao je sve dok se nije porodila. Sve se, kaže, desilo veoma brzo. Nekoliko dana nije išla na fakultet, jer je imala veoma jake bolove u leđima. Toga dana je zbog bolova u leđima odsustvovala sa fakulteta, gde studira za pedijatrijsku sestru. Probudila se da bi otišla u toalet. Osetila je potrebu da se napne i posle 15 minuta rodila devojčicu tešku 3.300 grama.

"Otišla sam u toalet nekoliko puta i osetila blaži bol, ali mislila sam da je to zbog toga što treba da dobijem menstruaciju", kaže ona. Kada je majka ušla da vidi da li je sve u redu, Džesika se već 15 minuta napinjala i rodila je devojčicu.

"Mama ju je uhvatila i sklonila pupčanu vrpcu koja joj se bila obmotala oko vrata. Svi smo bili u šoku - ispričala je Džesika. Bila je i na nekoliko venčanja na kojima je nosila haljine uz telo, a stomak se nije ni nazirao. Kada je otišla na hiruršku intervenciju, lekari joj nisu radili test trudnoće, jer joj menstruacija nije izostajala.

"Srećna sam što sam se najzad oslobodila bola, a još srećnija sam što sada imam malu Leksi", kaže ona.

(Blic)