Foto: Reuters

Bravo

NOLE SAV PRIHOD POKLANJA DECI SRBIJE: Đokovićeva oprema sa finala Rolan Garosa na aukciji

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, odlučio je da stavi opremu sa kojoj je trijumfovao na Rolan Garosu 2016 na humanitarnu aukciju.

Tenis
> 00:00h

Aukcija koja je organizovana u saradnji sa e-Bay zvanično počinje danas, 1. jula. Đokovićevi fanovi širom sveta tako će biti u prilici da izlicitiraju Novakovu potpisanu opremu sa ovogodišnjeg čuvenog finala na pariskoj šljaci. Sav prihod od aukcije ide Novak Đoković fondaciji. Učesniku koji na aukciji ponudi najviše pripašće majica i šorc sa Novakovim autogramom sa meča kojim je kompletirao karijerni gren slem. 2016. godina za Novaka Đokovića ostaće značajna ne samo po trijumfu na Rolan Garosu po prvi put u dosadašnjoj karijeri, već i po nastavku niza pobeda na turnirima "velike četvorke". "Novak je tako uspeo da ispiše nove stranice teniske istorije i postane tek treći teniser kome je pošlo za rukom da osvoji četiri uzastopna gren slema. Aukcija je otvoreno jutros u 10. časova, a završava se 4. jula u isto vreme. Novakova oprema biće postavljena na eBay u delu "Sportski suveniri", podgrupa "Teniski suveniri". Ovo je samo prva u nizu aukcija sa suvenirima koji simbolišu Đokovićev trijumf na Rolan Garosu. Na narednoj aukciji zakazanoj za 8. jul u ponudi će se naći novi predmet iz prekretnice u Novakovoj karijeri, koji će biti predstavljen tokom sledeće nedelje", navodi se u saopštenju Fondacije Novak Đoković.

Celokupan prihod od aukcija ide direktno Fondaciji Novak Đoković. Sredstva će biti uložena za finansiranje predškolskih edukativnih programa, rekonstrukciju i izgradnju vrtića i škola kao i obuku vaspitača i nastavnika u Srbiji. "Pobeda na Rolan Garosu za mene je nezaboravan i važan trenutak. Tog dana uspeo sam da ostvarim još jedan svoj san kao teniser. Aukcijskom prodajom opreme koju sam nosio na tom meču nadam se da ćemo prikupiti značajna sredstva kako bismo pomogli deci da dostignu svoj puni potencijal i da sanjaju i ostvare velike snove, kao ja", rekao je Đoković. "Predškolsko obrazovanje može da promeni život mališana na bolje. Nažalost, uprkos njegovom značaju, svako drugo dete u Srbiji nema mogućnost da pohađa predškolske programe. Zato želimo da im pomognemo tokom ključnog perioda njihovog razvoja i obezbedimo im najbolje moguće uslove za učenje, igru i napredak kako bi jednog dana postali osnaženi pojedinci koji stvaraju bolju budućnost naše zemlje. Aukcija pruža Novakovim vernim fanovima priliku da na ovakav način podrže rad fondacije"; izjavila je Jelena Đoković, nacionalni direktor fondacije i supruga Novaka Đokovića.