Foto: Fonet/Božidar Petrović

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke

SAMOFALOV: SDS još nije doneo odluku o ulasku u Savez za Srbiju

Politika
> 14:04h

BEOGRAD - Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov izjavio je danas da SDS još nije doneo odluku o ulasku u Savez za Srbiju.

"Razmatramo svako rešenje, a odluku ćemo doneti nakon svih završenih razgovora i tada obavestiti javnost o tome", kazao je Samofalov. On je naveo da SDS želi ujedinjenje srodne opozicije, ali da istovremeno ne želi da doprinose dodatnoj fragmentaciji opozicije.

On je rekao da se ta stranka sve vreme zalaže za ujedinjenje srodne opozcije i da godinama razgovara sa svim opozcionim akterima na tu temu, te i da je i dalje pri stavu da je najbolje rešenje ujedinjenje srodne opozicije, što "ne zavisi samo od SDS".

"Smatramo da je takođe štetno da svako pravi svoj blok spram svojih kriterijuma i zato razgovaramo sa svima, tražeći u postojećim okolnostima ako ne najbolje, onda najmanje loše rešenje. Mogla je i SDS da napravi svoj blok, ali to nije rešenje jer bismo imali više blokova na kraju nego stranaka", kazao je Samofalov.

List Blic u današnjem izdanju objavio je da lider SDS Boris Tadić pregovara oko priključenja SDS Savezu za Srbiju i da je blizu odluke o ulasku, ali da se još ne zna kada će zvanično biti doneta. Tadić je pre mesec i po dana rekao da neće ulaziti u blok u kome su Dveri i Demokratska stranka Srbije - čiji lider Miloš Jovanović je potvrdio da su u toku pregovori o ulasku u Savez za Srbiju.

Savez za Srbiju formiran je pre nedelju dana u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", Udruženi sindikati "Sloga", Zajedno za Srbiju i nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Djilas koji je i inicirao osnivanje tog saveza.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Božidar Petrović)