LIDER SDS BORIS TADIĆ: Kome smeta moja lista kad se N1 obrušio na nju? Podigli su celu mašineriju zbog JEDNOG potpisa!
Foto: Nemanja Nikolić

SVAĐA

LIDER SDS BORIS TADIĆ: Kome smeta moja lista kad se N1 obrušio na nju? Podigli su celu mašineriju zbog JEDNOG potpisa!

Izbori 2024 -

Boris Tadić, lider SDS i nekadašnji predsednik Srbije, upitao je zašto nekim medijima smeta njihova lista i kakve dokaze N1 ima da su oni falsifikovali potpise, pa pozvao građane da ustanu protiv te televizije.

Naime, Tadić je na svom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) napisao da je N1 podigla celu medijsku mašineriju samo zbog tvrdnje da je jedan potpis falsifikovan.

Boris Tadić, Crveni Karton
foto: Ana Paunković

- Kada je pre nekoliko dana naša koalicija lažno optužena da nam SNS skuplja potpise u Sremskoj Mitrovici i kada je naš generalni sekretar izneo dokaze da je to laž i prijavio u policiji ometanje izbornih radnji, to nije preneo nijedan medij - naglasio je Tadić.

On je pitao i kako to da ovakve optužbe završe prvo u medijima, "pre nego što onaj, kome je dojavljeno da mu je navodno potpis falsifikovan i ovlašćeni za taj potpis, ne budu pozvani i ne pokaže im se obrazac, odnosno dokaz.

- Da li je normalno da mediji plasiraju ovakve priče bez provere i na osnovu “javio mi poznanik iz GIK”, da li je krivično delo da članovi GIK tako “dojavljuju poznanicima”, mimo neke procedure koja uključuje dokaze i obe strane, do koje mere je providno da N1 podigne ovoliku prašinu oko tvrdnje za jedan dokaz, a ćuti o prijavi koju je podnela SDS i o skandalu u vezi sa optužbama predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja u Sremskoj Mitrovici - upitao je Tadić.

On se, dalje, pita kako njegova koalicija može biti odgovorna, čak i da je tačno da je jedan potpis falsifikovan, kada potpis overava notar/overitelj, a ne koalicija.

- Koji je zvanični stav redakcije N1 na to što je njihova novinarka bez ikakvih dokaza objavila da je naša lista falsifikovala potpis i time javno širi dezinformacije bez ikakvog dokaza? Da li je čovek, koji je izneo optužbe na račun naše liste deo, privatnog života Žakline Tatalović i da li se N1 zloupotrebljava u privatne svrhe, pa se zbog toga daje ovoliki prostor tvrdnjama jednog čoveka? Kome i zašto smeta naša izborna lista koja je izložena napadima sve vreme - naveo je Tadić na svom X nalogu.

Tadić je reagovao i na post Srđana Milivojevića, koji je osudio pretnje tužbama novinarki N1.

- A da li osuđujete i upućivanje optužbi bez dokaza na račun onih koji nemaju ni nadležnost za to za šta su optuženi? Da li ste osudili i lažne optužbe od strane Srbija protiv nasilja i funkcionera Vaše stranke da nam SNS skuplja potpise u Sremskoj Mitrovici? I kako se takva javna optužba ne naziva pretnjom, a pravni odgovor na to je pretnja? Umesto da se svi zajedno borimo protiv režima, deo opozicije opet ovo pretvara u borbu za bolje mesto na Titaniku i naša lista je sve vreme izložena napadima od strane opozicije i tzv. nezavisnih medija. Da se razumemo, sve ovo je takođe nasilje. Političko i medijsko. Sram vas bilo - odgovorio je Tadić

Na kraju, bivši predsednik Srbije je poručio:

- Ustaj Srbijo protiv medijskih sudnica, laži, manipulacija i obmanjivanja javnosti. Dobro jutro Srbijo!

Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track