Apel

Jerkov traži uvođenje vanrednog stanja zbog vrućine

Vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature, navela predsednica Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jerkov

Srbija
> 20:22h

NOVI SAD - Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jerkov aplevala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Ovaj apel usledio je, kako se navodi u saopštenju za javnost iz kabineta predsednice novosadske skupštine, posle konsultacija s predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova od kojih je obaveštena da je i u njihovim gradovima stanje teško i da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni Celzijusa.

Kako se ističe u saopštenju, većina predsednika skupština opština sa kojima je razgovarala Jerkov, složila se u oceni da je neophodno da nadležno republičko ministarstvo preduzme mere iz svoje nadležnosti i omogući građanima da lakše podnesu dolazeće vrućine, budući da se naredni tropski talas očekuje od 15. jula.

Ona je uputila i pismo predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru, u kome ga je informisala o apelima koje je uputila Dačiću i Mariću i zamolila ga da se svojim autoritetom angažuje oko iste problematike.

"Treba napomenuti i da vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature", navedeno je u pismu Dačiću i Mariću.