Nije mu lako

Federer u strahu zbog pretnji smrću

Specijalne policijske snage čuvaju hotel u kojem boravi švajcarski teniser posle pretnji jednog anonimnog blogera

Tenis
> 04:26h

Ne misli na tenis. Rodžer Federer je preživeo jučerašnji dan, iako je anonimni bloger Blu Ket pre dva dana na internetu najavio da će ga u Šangaju ubiti u subotu i tako uništiti tenis! Švajcarac je stigao u Kinu u petak, čak je dao i nekoliko izjava novinarima, ali prema pisanju medija, najbolji teniser sveta nalazi se u velikom strahu. Organizatori mastersa u Tokiju pojačali su mere bezbednosti za Federera, ali i ostale tenisere na turniru koji počinje u ponedeljak. Federer je na aerodromu sproveden kroz VIP ulaz, a hotel u kojem boravi čuvaju specijalne snage policije. Švajcarac je stigao bez porodice u Kinu, a juče je dao i mini-intervju za nacionalnu televiziju. Federer nije želeo da priča o pretnjama smrću, već se trudio da, iako vidno uznemiren, razgovara o turniru. Ipak, pitanja vezana za nedolazak supruge Mirke i trogodišnjih bliznakinja Majle Rouz i Šarlen Rive nije mogao da izbegne: - Srećan sam što sam ovde! Moja porodica je htela da dođe sa mnom, ali supruga i ja smo zajedno odlučili da je posle svega najbolje da ona sa ćerkama ostane u Dubaiju. To je bila odluka koju smo doneli u poslednji čas i srećan sam zbog toga. Montaža koju su dobili organizatori turnira u Šangaju pokazuje obezglavljenog Rodžera Federera i čoveka sa sekirom koji stoji pored njega.

Fotomontaža

Srbi na Srbe u Šangaju Najbolji srpski teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki našli su se u istoj polovini žreba za masters turnir u Šangaju. Već u drugom kolu mogli bi se sastati Tipsarević i Troicki, dok bi Đoković s pobednikom, ako sve bude išlo po planu, mogao da odmeri snage u četvrtfinalu. Rodžer Federer i Endi Mari svrstani su u drugu polovinu žreba i srpski teniseri mogu sa njima da se sretnu samo u finalu.

Nole sa Congom u finalu Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Nemca Florijana Majera sa 6:1, 6:4, za tačno sat igre i plasirao se u finale turnira u Pekingu. Protivnik će mu danas biti Francuz Žo-Vilfrid Conga, koji je bez borbe dobio meč protiv Felisijana Lopeza. Srpski teniser ima pozitivan skor s Francuzom u međusobnim duelima, vodi sa 7:5.