SAČEKUŠA NA ZVEZDARI: Izrešetan muškarac je pripadnik klana Miloša Delibašića
Foto: Damir Dervišagić

OTKRIVAMO: Ko je muškarac koji je pogođen kod Cvetkove pijace

SAČEKUŠA NA ZVEZDARI: Izrešetan muškarac je pripadnik klana Miloša Delibašića

Crna Hronika -
Strahuje se da bi plaćenik koji je u petak uveče pucao na Gorana Bojanića mogao ponovo da napadne; Zato je ranjenik pod jakim merama obezbeđenja u Urgentnom centru. U policiji ne žele da otkriju motiv zločina

BEOGRAD - Imao sreću da preživi.Goran Bojanić (38), koji je teško ranjen u petak uveče na Zvezdari, član je grupe Miloša Delibašića, čiji su pripadnici osumnjičeni za neka od najtežih krivičnih dela. Bojanić je preživeo ranjavanje u grudi i ruku, ali se strahuje da bi atentator mogao ponovo da ga napadne, zbog čega je Bojanić pod jakim merama obezbeđenja u Urgentnom centru.Pogođen u grudi i ruku- Reč je o profesionalnom ubici, koji je nesumnjivo imao nameru da ubije Bojanića, ali je ovaj imao sreću da preživi. Motiv napada je verovatno vezan za neko od krivičnih dela u koje je Bojanić umešan kao član Delibašićeve grupe. Bojaniću se, inače, sudi za pljačku zlatare „Izrael dajmond centar“ u Kolarčevoj ulici 2008. godine, kad je otet nakit vredan 3,3 miliona evra. U toj pljački učestvovao je i Delibašić - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Bojanić je ranjen ispred zgrade u Ulici Koste Abraševića ispred broja 39, kad je došao da se vidi s poznanicima u obližnjem kafiću. U trenutku kad je parkirao automobil, napadač je istrčao iz automobila „pasat V5“ bosanskih registarskih tablica, u kojem ga je vozio saučesnik, i kroz levo staklo ispalio šest hitaca u Bojanića, od kojih su ga tri pogodila u grudi i ruku. Potom se vratio u automobil, kojim su se odvezli ka Avali.Zapalili automobile- Automobil su ostavili na Kružnom putu između Bubanj potoka i motela „Hiljadu ruža“ i zapalili ga da bi prikrili tragove. Policija je pronašla automobil pola sata nakon pucnjave i prebacila ga na veštačenje - navodi izvor.Znali da će doći u kafićPolicija je u okviru istrage obavila razgovore sa stanarima zgrade, vlasnicima kafića u koji je pošao Bojanić, a proveriće se i listing poziva.- Moguće da je neka od osoba s kojima je trebalo da popije piće u kafiću u stvari bila mamac. Očigledno je da su napadači znali kad dolazi i najverovatnije je da su ga držali na oku duže vreme - navodi sagovornik iz istrage i dodaje da se proveravaju i snimci sigurnosne kamere u prizemlju zgrade:- Međutim, zbog ugla pod kojim je kamera nameštena, moguće je da ranjavanje nije snimljeno. Predstoje nam i razgovori sa Bojanićevim poznanicima - rekao je naš izvor.

ČINJENICEVeze s kriminalom- Četvorica pljačkaša, među kojima su bili Bojanić i Delibašić, opljačkali su zlataru „Izrael dajmond centar“ 12. juna 2008. - Ova grupa se tereti i da je 24. marta 2008. na Dorćolu opljačkala 13 miliona dinara iz vozila za prevoz novca - Goran Bojanić uhapšen je prošlog leta u Beogradu u isto vreme kad i Miloš Delibašić (na slici) u Crnoj Gori- Tad se dovodio u vezu s likvidacijom Pančevca Miloša Vidakovića, a sumnjalo se i da je pratio Nikolu Bojovića pre ubistva- Međutim, te sumnje su odbačene kao neosnovane, pa je Bojanić pušten na slobodu- Miloš Delibašić izručen je iz Crne Gore 21. marta

Nisu mnogo videliSTANARI: BIO JE MASKIRANNekoliko stanara zgrade videlo je trenutak napada, ali je on trajao vrlo kratko, tako da nisu mnogo toga primetili.- Videla sam tog maskiranog mladića koji je izleteo iz kola. Pucao je kroz prozor drugog auta, pa se vratio u kola. Zatim su pobegli. U kolima je bio još jedan muškarac, ali nisam videla da li je i on imao masku - rekla je jedna stanarka zgrade. Većina drugih stanara, kako su nam rekli, mislili su da je neko bacao petarde ili da se dogodio sudar.

Dao izjavu u bolniciODBIJA DA KAŽE S KIM JE U SUKOBUGoran Bojanić je u stabilnom stanju i smešten je u Urgentnom centru. Kako smo saznali, odbio je da sarađuje s policijom, rekavši da ne zna ko je pucao u njega.- Niko mi nije pretio pre ovoga i ni sa kim nisam u sukobu. Došao sam u kafić da popijem kafu s prijateljima. Nisam video kako izgleda napadač. Ne treba mi zaštita jer se ne osećam ugroženo - rekao je Bojanić inspektorima koji su obavili razgovor s njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track