VELIKA ŠTETA: Lopovi za noć pokrali 20 seoskih kuća kod Sopota
Foto: Dragana

Ojađeni meštani dva sela

VELIKA ŠTETA: Lopovi za noć pokrali 20 seoskih kuća kod Sopota

Crna Hronika -
Nesvakidašnja krađa dogodila se prošlog vikenda u selima Drlupa i Dučina, a lopovi su odneli uglavnom alate i skupocene mašine

BEOGRAD - Čak 20 kuća obijeno je u dva sela na Kosmaju kod Sopota u toku jedne večeri! Nesvakidašnja krađa dogodila se prošlog vikenda u selima Drlupa i Dučina, a lopovi su odneli uglavnom alate i skupocene mašine.Neobično je da se te noći nijedan seoski pas nije oglasio, pa meštani sumnjaju da su lopovi nekim sredstvom omamili životinje. Ojađeni meštani sela Drlupa kažu da su im lopovi u pomoćne zgrade i garaže upali 10. maja oko tri sata iza ponoći.- Imam dva psa i nijedan se nije oglasio te noći. Neverovatno je da ni ja, ni deda ništa nismo čuli, a morali su da prođu pored prozora u sobi u kojoj spavamo - jada se Miladinka Milutinović, dok njen suprug Živomir navodi da su im lopovi odneli bušilicu, šlajfericu i bure u kome je bilo 60 litara nafte.

U šoku... Milovan Kandić
U šoku... Milovan Kandić

Nisu zaključavaliNjihov komšija Milovan Kandić ne može da se načudi da je došlo vreme da se seljaci zaključavaju.- Sedamdeset godina živim ovde i nikada se ništa slično nije dogodilo. Čak ni kuće ne zaključavamo jer tu smo okruženi komšijama - priča Kandić, dok njegov sin Dragan objašnjava da su im lopovi iz pomoćne zgrade ukrali motornu testeru, trimer, bušilicu, ubodnu testeru...On kaže da je najgore prošao komšija Miodrag Bujagić, kome je iz garaže odneta mašina vredna više od 1.500 evra.- Sve smo kupili od svog znoja. Da sam ih zatekao, ubio bih ih! Ukrali su mi nov agregat od 500 vati, dve motorne testere, trimer, bušilicu, hilti... - navodi besni Bujagić.Pas se ne pomeraDa se sa psima nešto čudno događalo, videlo se u domu Mirjane Pavlović, čiji pas nije mogao da ustane.- Od te večeri on nije isti pas. Lajao je na mačke, kad neko uđe u dvorište, a sad ništa. Nešto mu se dogodilo, ubeđena sam - kaže Mirjana Pavlović, čije je domaćinstvo takođe opljačkano.

Sami se štiteORGANIZOVALI SMO STRAŽEŽivojinu Mirosaviću kradljivci su odneli dve testere, bušilice i mašinu za pranje kola. Kaže da je u strahu za porodicu i da su se zbog toga on i komšije organizovali kako bi se zaštitili.- Prijavili smo sve policiji, ali šta vredi. Organizovali smo straže u selu i pucamo. Ovo je prevršilo svaku meru! Imam decu u kući i ne želim da razmišljam da li će neko da uđe da nas sve pobije u kući - naveo je uplašeni Mirosavić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track