STRAVA U NOVOM PAZARU: Tri druga poginula u trci smrti

Teška saobraćajna nesreća

STRAVA U NOVOM PAZARU: Tri druga poginula u trci smrti

Crna Hronika -
Prema izjavama očevidaca, „mercedes“ je probio ogradu i survao se u provaliju duboku 30 metara pošto ga je s puta izgurao „golf“ koji ga je preticao. Vozač „golfa“ je uhapšen

NOVI PAZAR - Trojica prijatelja Elmedin Tutić (17), Faris Šemsović (20) i Mervan Džanković (21) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju, petnaest minuta pred ponoć, dogodila na putu Novi Pazar - Ribariće, kad je „mercedes“ u kojem su bili sleteo s mosta i upao u provaliju.Za život dvojice njihovih drugova, vozača „mercedesa“ Almira Hajrovića (21) i Alema Smajovića (23) lekari se još uvek bore. Zbog sumnje da je izazvao udes uhapšen je državljanin Crne Gore Enis Kajević (39), koji je bio za volanom „golfa“.Kako tvrde svedoci nesreće, „golf“ je velikom brzinom, prilikom nepropisnog preticanja, udario u „mercedes“ i praktično ga izgurao s puta. Prema izjavama očevidaca, koji juče nisu želeli da komentarišu u policiji i tužilaštvu, tragediji je prethodila trka dva automobila iz pravca Novog Pazara ka Ribarićima.- Uzroci nesreće se još uvek utvrđuju, ali je najverovatnije reč o neprilagođenoj brzini s obzirom na uslove na putu, kao i o nepropisnom preticanju - izjavio je za Kurir portparol Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru Jovan Milanović.Prema nezvaničnim informacijama, vozač „golfa“ Enis Kajević, u mestu Kruševački most, na samom mostu udario je u „mercedes“, koji je izleteo s puta, probio zaštitnu ogradu i survao se u provaliju duboku 30 metara! Drugi automobil ostao je u krajnjoj desnoj traci.- Vozaču „golfa“ određeno je zadržavanje do 48 sati i on bi danas trebalo da bude priveden na saslušanje u Osnovno tužilaštvo. Nije povređen, a u krvi nije imao alkohola. S njim u automobilu bila je i Mirjana A. (24), koja je lakše povređena - kaže Milanović za Kurir.Za volanom „mercedesa“ najverovatnije je bio teško povređeni Almir Hajrović, koji je transportovan u Klinički centar u Kragujevcu. Alen Smajović nalazi se u novopazarskoj bolnici.- Policajci koji su vršili uviđaj na licu mesta uzeli su DNK uzorak sa volana kako bi sa sigurnošću tokom dalje istrage bilo utvrđeno ko je vozio automobil - objasnio je Milanović.U daljem toku istrage biće urađena obdukcija stradalih.

CRNA SERIJAmaj 2014 - Braća od stričeva Miloš (22), Dalibor (18) i Marko Milojević (16) iz novopazarskog naselja Deževa poginuli su kad su „golfom“ udarili u betonski stub. U teškoj nesreći povređeno je još troje mladih.jun 2014 - Drugovi Petar Đušić (20), Luka Bojović (19), Petar Ilić (19), Tomislav Savić (19) i Đura Rokvić (20) poginuli su kad su se „audijem“ zakucali u betonski zid nadvožnjaka na obilaznici kod Batajnice.oktobar 2014 - Kristijan Fazlija (21), njegova devojka Isidora Demiri (19), brat od strica Sead Kruezi (20), prijatelj Danijel Dominković (22) i njegova devojka Valentina Mihailović (19) poginuli su u sudaru „renoa“ i kamiona na Kružnom putu u Beogradu.

TugaDAN ŽALOSTI U NOVOM PAZARUGradsko veće Novog Pazara donelo je odluku da utorak bude dan žalosti u tom gradu zbog pogibije trojice mladića. Organi i organizacije, kao i druga pravna lica, dužna su da zastavu Srbije spuste na pola koplja, kao i da sve sadržaje zabavnog karaktera prilagode danu žalosti.

Prebačen u KragujevacMLADIĆ NA APARATIMA ZA DISANJEPrema rečima portparolke KC Kragujevac Vanje Ðorđević, Almir Hajrović ima teške povrede.- On ima povrede glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Životno je ugrožen, na aparatu je za disanje. Pod stalnom je kontrolom lekara specijalista KC Kragujevac - izjavila je Vanja Ðorđević.(B. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track