POTRAGA NA JASTREPCU: Spasioci traže nestalog muškarca (75)
Foto: Kurir

Počelo pretraživanje planine

POTRAGA NA JASTREPCU: Spasioci traže nestalog muškarca (75)

Crna Hronika -
On je poslednji put viđen u utorak, 13. oktobra, i od tada mu se gubi svaki trag. Spasiocima Gorske službe spasavanja je petak kasno uveče upućen poziv, nakon čega su ekipe iz stanice Beograd i Kruševac, zajedno sa psom tragačem, krenule u pretragu

JASTREBAC - Spasioci Gorske službe spasavanja od jutarnjih časova intenzivno pretražuju teren na planini Jastrebac, tražeći muškarca Ž.K., starog 75 godina, koji je nestao na planini.

On je poslednji put viđen u utorak, 13. oktobra, i od tada mu se gubi svaki trag. Spasiocima Gorske službe spasavanja je sinoć kasno upućen poziv, nakon čega su ekipe iz stanice Beograd i Kruševac, zajedno sa psom tragačem, krenule u pretragu, navodi se u saopštenju te organizacije Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

GŠ Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Načelnik Gorske službe spasavanja Srbije je član Republičkog štaba za vanredne situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track