RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA: Organizator narko-bande uzimao žene za kurire!
Foto: Reuters

Hapšenje u Beogradu

RAZBIJENA KRIMINALNA GRUPA: Organizator narko-bande uzimao žene za kurire!

Crna Hronika -
U akciji SBPOK uhapšen Kosta Radanović (51) iz Beograda, kod koga je nađeno sedam kilograma narkotika. Sumnjiči se da je sarađivao s klanovima iz Latinske Amerike

BEOGRAD - Kosta Radanović (51) iz Beograda uhapšen je juče zbog sumnje da je jedan od najjačih dilera na području Srbije. Kod njega je prilikom hapšenja pronađeno oko sedam kilograma narkotika. Radanović je praćen mesecima, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke.Prema saznanjima iz istrage, Radanović je sarađivao s narko-klanovima iz Latinske Amerike, od kojih je nabavljao drogu i švercovao je u Evropu. Policija je u prethodnih nekoliko akcija presekla nekoliko operacija njegove grupe i uhapsila kurire koji su prenosili narkotike, a interesantno je da su među njima uglavnom bile žene.Saradnici u bekstvu- Radanović nije znao da ga policija prati. Iako su njegovi saradnici završavali iza rešetaka, mislio je da ga inspektori neće dovesti u vezu s privedenim kuririma. Ostao je u čudu kad su policajci ušli u njegov stan u Beogradu i zaplenili drogu - kaže naš sagovornik.MUP je juče saopštio da je u akciji SBPOK presečen lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika.- Droga je zaplenjena u više zemalja Evrope i sveta. Zaplenjeno je 4,196 kg kokaina i 3,13 kg heroina - saopštio je MUP.Kako se navodi, Radanović je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu pronalazio i angažovao državljane Srbije kao kurire da za potrebe njegove grupe krijumčare kokain i heroin van zemalja porekla.- Početkom 2015. angažovana je M. K., državljanka Srbije, da iz Ekvadora u Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta. Prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina, uhapšena je na aerodromu Gvajakil u Ekvadoru. Sredinom godine kriminalna grupa angažovala je državljanina Srbije M. M. da iz Indije preko Mađarske u Evropu prokrijumčari određenu količinu heroina, ali osumnjičeni je uhapšen na aerodromu „Ferenc List“ u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina - saopštila je policija.

PrijateljstvoDRUŽIO SE S JOCOM AMSTERDAMOMRadanović je, kako saznajemo, bio prijatelj Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, ali i Vinetua Čokovića, koji je u junu uhapšen u Španiji zbog sumnje da je bio na čelu međunarodne grupe koja se bavila švercom narkotika. Jocić je na izdržavanju kazne zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića.

Akcija u Novom PazaruNAJVEĆI NARKO-BOS PAO I U NOVEMBRUPočetkom novembra policija je uhapsila Meda Tutića iz Novog Pazara, koga je ministar Nebojša Stefanović označio kao najvećeg narko-bosa na Balkanu. S njim su uhapšeni i njegovi saradnici iz Novog Pazara i Tutina, a na teret im je stavljen šverc 13 kilograma heroina zaplenjenog u ranijim akcijama. Ova grupa, kako je objasnio ministar, godinama je krijumčarila heroin iz Turske u Srbiju i zapadnu Evropu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track