POGINUO RADNIK U PIROTU: Na njega pao spljoljni zid stare hale
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Nesreća na radu

POGINUO RADNIK U PIROTU: Na njega pao spljoljni zid stare hale

Crna Hronika -
BEOGRAD - Radnik ciglane u Pirotu D. S. (50) poginuo je kada se na njega obrušio spoljni zid stare hale na kojoj je radio.

U saopštenju se navodi da se nesreća desila u nedelju, 20. decembra, oko 14.30 sati.

- Inspekcija rada utvrdila je da SZGR "Nema problema", za koju je radio D.S. (50) koji je poginuo u ciglani u Pirotu, nije prijavila radove i da nema organizovane poslove bezbednosti i zdravlja na radu, saopštilo je danas Ministarstvo za rad.

U ciglani u Pirotu juče oko 14.30 sati poginuo je radnik D.S. (50), angažovan na poslovima građevinskog radnika u SZGR "Nema problema" iz sela Gradašnica.

Kako se navodi u saopštenju, Inspekcija rada je odmah izašla na teren i nadzorom je utvrđeno da je D.S. povređen prilikom rušenja objekta pošto se na njega obrušio spoljni zid stare hale.

Nadzorom je ustanovljedno da SZGR "Nema problema" nije prijavila radove u ciglani Odseku inspekcije rada u Pirotu kao i da nema organizovane poslove bezbednosti i zdravlja na radu. Inspektor rada će nastaviti nadzor radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su dovele do smrti i preduzeti zakonom propisane mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track