Osuđeni Jestrovićevi ucenjivači

Ucena

Osuđeni Jestrovićevi ucenjivači

Crna Hronika -
Filip Stojanović i Srđan Dokmanović osuđeni su na po 10 meseci zatvora, Angelina Misirkić na devet, a Danilo Jovanović na šest meseci

BEOGRAD - Prvi osnovni sud osudio je četvoro optuženih na kazne od šest do 10 meseci zatvora, zbog ucenjivanja bivšeg fudbalskog reprezentativca Nenada Jestrovića u februaru 2008. godine, rekla je portparol suda Ivana Ramić.

Filip Stojanović i Srđan Dokmanović osuđeni su na po 10 meseci zatvora, Angelina Misirkić na devet, a Danilo Jovanović na šest, precizirala je Ramić.

Sud je izrekao presudu na osnovu sporazuma o priznaju krivice koji su zaključuli optuženi i Prvo osnovno tužilaštvo, na koji se Jestrović nije žalio, dodala je ona.

Prema njenim rečima, presuda kojom su osuđeni za krivično delo ucena u pokušaju je pravosnažna i izvršna.

Optuženi su izbegli suđenje, jer su se nagodili sa tužilaštvom da u zamenu za blaže kazne priznaju da su ucenjivali fudbalera.

Oni su od njega tražili da im isplati najpre 200.000 evra, a potom spustili cenu na 40.000 da u javnost ne bi pustili film na kojem su u kompromitujućim scenema, kako su tvrdili, Jestrović, koji je u to vreme igrao za "Crvenu zvezdu" i Misirkićeva.

Za krivično delo ucene zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora.

Ekipa okrivljenih je bila optužena jer je angažovala Misirkićevu da Jestrovića dovede u stan u kojem je prethodno sakrila kameru koja je snimila kompromitujuće scene Jestrovića, Misirkićeve, ali i još jednog fudbalera, navodi se u optužnici.

Jestrovića je o snimku obavestila Misirkićeva, a on je predložio da otkupi kompromitujući materijal.Kako se navodi u optužnici, Jestrović je u dogovoru sa policijom pristao da sa ucenjivačima razmeni 10.000 evra za snimak, posle čega je usledilo cenkanje.

Ucenjivači su, u međuvremenu, spustili cenu snimka na 40.000 evra, s tim što je Jestrović trebalo da im odmah iskešira 10.000 evra, a ostatak naknadno, kada se uveri da je on na snimku.

Oni su ubrzo uhapšeni prilikom ugovorene primopredaje novca na Terazijama.Jestrović je, međutim, u intervjuu jednom beogradskom nedeljniku demantovao da je on na snimku tvrdeći da je reč o fotomontaži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja