VOĐI NAVIJAČA 2,5 GODINE ZATVORA: Bacio pištolj u reku posle pucnjave
Foto: Marina Lopicic

VOĐI NAVIJAČA 2,5 GODINE ZATVORA: Bacio pištolj u reku posle pucnjave

Crna Hronika -

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nenada Ćirića (36) zvanog Ćira, jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji je početkom jula bacio revolver u Savu u blizini jednog prestoničkog splava, nakon pucnjave u kojoj je ranjen mladić Zdravko B. (19).

Iako se najpre verovalo da je Ćirić ranio mladića, tokom istrage je utvrđeno da projketil nije ispaljen iz pištolja koji je vođa navijača bacio u reku, a koji su ronioci Žandarmerije potom izbugli iz reke i predali ga tužilaštvu.

- Projektil koji je pogodio mladića u nogu nije ispaljen iz Ćirićevog pištolja, već se za tim počiniocem i dalje traga. Ćirić je nakon incidenta pokušao da se reši svog revolvera, ali je nakon istrage optužen za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Tužilac je predložio sudu da Ćirić bude osuđen na dve i po godine zatvora - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Podsećamo da je Ćirić, koji je od ranije poznat policiji, uhapšen početkom jula nakon pucnjave ispred splavova na beogradskom Starom sajmištu.

U tom incidentu ranjen je Zdravko B. (19) i za njegovim napadačem se i dalje traga. Ćirić je nakon incidenta viđen kako baca svoj revolver u Savu, koji su ronioci Žandarmerije potom izvukli iz reke.

(I. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track