OČAJNA MAJKA MALOG SEJDE (10): Drug prećutao da mi se dete udavilo!
Foto: M.M.

Mališan se utopio u Nišavi

OČAJNA MAJKA MALOG SEJDE (10): Drug prećutao da mi se dete udavilo!

Crna Hronika -

Dečak je pričao po školi da je video mog sina u Nišavi, ali meni i policiji to nije rekao, kaže Dijana Jović, čiji je sin Sejda stradao u reci

NIŠ - Neshvatljivo mi je da su Sejdin drug i njegovi roditelji ćutali dok smo mi četiri dana tragali za njim iako su znali da se utopio. Da smo na vreme saznali, možda smo mogli da ga izvučemo pre nego što ga je voda odnela. To što su prećutali istinu o stradanju mog deteta neću im nikada oprostiti.Ovo je rekla Dijana Jović, majka desetogodišnjeg Sejde, čije je telo u ponedeljak po podne pronađeno u Nišavi u blizini groblja u selu Popovac.

Trenerka za sahranu... Baba Desa
Trenerka za sahranu... Baba Desa

Zašto su krili?Dečak je 2. septembra nestao iz naselja Beograd-mala nakon što ga je majka poslala do prodavnice. Već tada su se čule glasine da je mališan otišao do Nišave, gde se utopio, ali dečak koji je bio s njim to nije hteo da potvrdi.- On je po školi pričao da je bio sa Sejdom kad mu je papuča pala u reku i da je, pokušavajući da je dohvati, upao u vodu. Međutim, to više nikada nije ponovio. Da smo odmah za to znali, sve je moglo da bude drugačije. Zato tražimo da se Sejdina smrt istraži do kraja, da se vidi da li je sam upao ili je gurnut u vodu - kazala je majka.Sejdina baka Desa neprestano je naricala za unukom.- Oči su mi izvađene, duša mi je ubijena otkad moga Sejde nema. Čuvali smo ga kao malo vode na dlanu, svi to znaju. Bio je dobar đak, lepo vaspitano dete. Svi smo se brinuli da mu ništa ne fali, u školu je uvek išao sit, lepo obučen.

Skrhana bolom... Majka Dijana
Skrhana bolom... Majka Dijana

Patike za sahranuNismo bogati, ali smo uvek brinuli da deca imaju sve. Umesto da mu kupim stvari za školu, kupila sam mu za sahranu. Kupila mu baka nove patike, pidžamicu, trenerku i pokrov. Jadno moje unuče, ni krivo ni dužno da tako strada - vajkala se baka. Nastradali mališan biće sahranjen danas.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track