DANILO IKODINOVIĆ OGORČEN: Kretena Čanka bi oslobodili i da je ubio čoveka!
Foto: Dragana Udovičić, Beta

Bivši vaterpolista o presudi

DANILO IKODINOVIĆ OGORČEN: Kretena Čanka bi oslobodili i da je ubio čoveka!

Crna Hronika -

Hajde da vidimo, ako nije kreten (Čanak), neka se otkrije ko je onda. I ko je stavljao pištolj na glavu onom čoveku što je vozio prebijenog?

NOVI SAD - Sram ih bilo. Da sam ja nekoga tako ubio od batina, šta bi bilo?! Sigurno bih otišao 30 dana u pritvor, pa bih posle, verovatno, ne znam, dobio godinu i po zatvora, ako ne i više. Siguran sam u to. Ili da sam ja to organizovao, šokiran je bio Danilo Dača Ikodinović, bivši vaterpolista, ispred čije je kafane „Tako je suđeno“ lider LSV brutalno prebio Pavla Lešanovića iz Beograda.Olešio čoveka- Da li je moguće da neko oleši čoveka od batina i da nije kriv? Ko je onda prebio tog čoveka? Ajde nije onaj kreten, ko ga je onda prebio? Hajde da vidimo, ako nije Čanak, neka se otkrije ko je onda. I ko je stavljao onom čoveku što je vozio prebijenog pištolj na glavu? Sudija je mrtva ladna odbila i prihvatila Čankovo objašnjenje da mu nije uperio pištolj, nego prst. Hej, ljudi, prst i cev, je l‘ to isto? Zar neko može, osim te sudije, da poveruje u to. Pa zar je to normalno - kaže za naš list Ikodinović.Kako dalje kaže, kakvu to poruku šalje država i pravosuđe. Da ga je Čanak ubio, opet bi ga oslobodili. E, to je problem!- Kada sam čuo da je ponovo oslobođen, bio sam besan, ma ne znam, i više nego besan. Zato što sutra to može i meni da se dogodi i šta onda, oslobode ga i okej. I ovo se zove pravna država. To je pravo. Ovo nije pravo i očigledno danas sve može da se plati, pravo i pravda nisu isti za sve - kaže vidno besan Ikodinović.Na to što je Čanak urlikao i lupio štapom u sudnici, Ikodinović kaže da bi on garantovano trpeo posledice da je tako nešto uradio u sudnici.

Džaba batine... Pavle Lešanović
Džaba batine... Pavle Lešanović

Preinačili povrede

- Ali on je mangup, šta bih drugo rekao. Još su preinačili iz teških telesnih povreda u lake, ma sve su obrnuli onako kako treba da se čovek oslobodi. Ma, po meni, on nije ni čovek. Jer onako kada uradiš i onda izbegavaš da si ti to uradio, ti nisi muško, ti si žensko. Uz sve poštovanje prema ženama, uporedio sam žene kao slabiji pol, nikako da ih omalovažam, daleko bilo - zaključio je Danilo Ikodinović.

TužilaštvoPREDLOŽENA USLOVNA KAZNATužilaštvo je prvobitnom optužnicom iz 2013. teretilo Čanka za nasilničko ponašanje u septembru 2012, ali je pri kraju postupka optužnica prekvalifikovana na nanošenje lakih telesnih povreda i ugrožavanje bezbednosti. Tužilaštvo je tada u završnoj reči predložilo da Čanak bude osuđen na osam meseci uslovno na dve godine, međutim sud ga je 30. marta ove godine oslobodio krivice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track