Fensi pljačkašu banaka osam godina robije
Foto: KURIR

Apelacioni sud

Fensi pljačkašu banaka osam godina robije

Crna Hronika -
Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Andrija Jovanović osuđen na osam godina zatvora zbog pljački šest banaka

BEOGRAD - Pljačkaš beogradskih banaka Andrija Jovanović (29) koji je prošlog leta uhapšen u Beogradu pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora i oduzimanje "plena" od oko 40.000 evra.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Viši sud u Beogradu 19. januara ove godine zbog pljački šest banaka Jovanovića osudio na osam godina, a njegovog pomagača u jednom razbojništvu Aleksandra Canića na godinu dana zatvora, objavljeno je na sajtu suda.

Od Jovanovića i Canića solidarno se oduzima imovinska korist u iznosu od 838.600 dinara, a od Jovanovića još oko 4,2 miliona dinara.

Jovanović je osuđen zbog pljački šest ekspozitura banaka od juna 2010. do maja prošle godine, u koje je upadao i preteći radnicima pištoljem terao ih da mu u plastične kese stave novac, a potom se udaljavao.

Tako je ukupno uzeo oko 40.000 evra. Novac je mahom trošio na firmiranu garderobu, u kojoj je vršio razbojništva, pa je zbog takvog ponašanja i policijska akcija hapšenja nazvana "fensi".

Kako je ranije saopštila policija, bio je moderno obučen u modele "zara", "dizel" farmerke i patike "la kost", s torbom "đorđo armani" u rukama, lice je krio iza "guči" naočara.

Bio je ili uredno obrijan ili sa sređenom bradicom, na glavi je imao neki od firmiranih kačketa, i tako maskiran ulazio je u banke ili čak stajao u redu kao mušterija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track