MISTERIJA ČUVENOG AUDIJA SMRTI: Evo zašto je 90ih baš ovaj automobil bio vesnik smrti na ulicama BG!
Foto: Profimedia

Potpis "Zemunaca"

MISTERIJA ČUVENOG AUDIJA SMRTI: Evo zašto je 90ih baš ovaj automobil bio vesnik smrti na ulicama BG!

Crna Hronika -

Oni koji prate krimi priče iz 90-ih, i, po mnogima najjači, zemunski klan, znaju za čuveni "audi smrti", koji je bio "potpis" za ubistva koja je vršila ova opasna grupa!

U TV izveštajima iz tog perioda se navodi da je iz ovog automobila i pokušan i atentat na premijera Zorana Đinđića na autoputu, koji nije uspeo. No, brojna ubistva pre toga su im uspela.

Sredoje Šljukić Šljuka, vođa zvezdarskog klana, ubijen je iz ovakvog automobila. Njega su iz sivog audija, u blizini Sava centra izrešetali rafalima koji su bili kobni i za Šljuku, i njegovog brata Zorana.

Sredoja Šljukića Šljuke, vođu zvezdarskog klana, su iz sivog audija, u blizini Sava centra izrešetali rafalima koji su bili kobni i za Šljuku, i njegovog brata Zorana.

Naime, samo 10 dana kasnije, na isti način, iz istog automobila, ubijen je i Jovan Guzijan zvani Cuner, koji je bio Šljukićev venčani kum. Presreli su ga u Zemunu, na autoputu, i zasuli hicima iz audija u pokretu. Koristili su kalašnjikov.

- Rafali iz audija nepoznatih tablica - čuje se u izveštajima o ovom ubistvu. Napominje se da je tako likvidiran i Šljuka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

No tu se lista likvidacija, koje su počinjene iz audija smrti ne zaustavlja. Iz njega je likvidiran i visoki funkcioner saveznog MUP-a Nenad Batočanin, i Željko Škrba koji se zatekao sa njim u vozilu.

Iz audija u pokretu ubijen je i kum Arkana Ražnatovića, Milan Đorđević, zvani Bombona.

Tokom 2000. godine iz automobila u pokretu ubijen je i Zoran Davidović Ćanda, ali i još nekoliko opasnih momaka, kako su ih opisivali mediji.

Većina ovih ubistava nije rasvetljena.

Taktika uvek ista: audijem bi presreli žrtve na putu, pucali iz vozila uglavnom iz kalašnjikova, a zatim velikom brzinom bežali i uspevali da se sakriju skupa s automobilom.

Mafijaški klanovi zapravo vrlo često imaju "potpise", kojima žele da poruče da baš oni stoje iza nekog ubistva.

Tako se npr. ovih godina govorilo da je "raznošenje" automobila žrtve u glavnom gradu Srbije uvek "potpis" crnogorske mafije.

(Kurir.rs/espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track