Najnovije vesti

BATROVCI: Sprečen pokušaj krijumčarenja 54 odstreljene ptice
Foto: Uprava Carina

Zaštićene vrste

BATROVCI: Sprečen pokušaj krijumčarenja 54 odstreljene ptice

Crna Hronika
00:00h

BATROVCI - Carinici su u saradnji sa policijom 14. februara 2017. godine na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja 54 odstreljene ptice koje pripadaju zaštićenim vrstama, saopštila je Uprava carina.

Ptice su otkrivene prilikom detaljne kontrole prtljažnika automobila Micubiši Pajero italijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji italijanski državljanin putujući iz Makedonije ka Italiji.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Na dnu dva lovačka ruksaka, u plastičnim kesama, nađeno je u smrznutom stanju 52 primerka vrste ''Perdix perdix'' (poljska jarebica) i 2 primerka vrste ''Columba palumbus'' (golub grivnaš), što je potvrđeno nakon konsultacija sa Grupom za CITES Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Prema sopstvenoj izjavi, putnik je ptice odstelio u Makedoniji i nameravao je da ih odnese sa sobom u Italiju, ali nije posedovao nikakvu dokumentaciju za robu koju je prevozio, pa je nije ni prijavio.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Pošto je reč o zaštićenim vrstama, za čiji su prekogranični promet potrebne adekvatne dozvole, koje ovaj putnik nije posedovao, on se osim oduzimanja mrtvih ptica suočava i sa novčanom kaznom, ali i sa mogućom krivičnom odgovornošću, kaže se u saopštenju

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...