HAPŠENJE VLADIMIRA ROGANOVIĆA: Bratu Duška Roganovića mesec dana pritvora
Foto: Nebojša Mandić

Strah od bekstva

HAPŠENJE VLADIMIRA ROGANOVIĆA: Bratu Duška Roganovića mesec dana pritvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana državljaninu Crne Gore Vladimiru Roganoviću (31) koji je pre dva dana uhapšen u Beogradu zbog lažnih dokumenata.

Roganović je, prema pisanju crnogorskih medija, jedan od glavnih pripadnika "kavačkog klana" na čijem razbijanju policija radi duže vreme.

U Beogradu mu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva kao i bojazni da će ponoviti krivično delo, rekla je portparol suda Ivana Ramić.

UHAPŠEN BRAT DUŠKA ROGANOVIĆA KOJI JE RANJEN U BOMBAŠKOM NAPADU Novljanin pao zbog lažnih dokumenata

Roganović je pre dva dana po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja U trenutku hapšenja kod sebe je, kako su preneli mediji, imao lažnu ličnu kartu, uverenje o državljanstvu i krštenicu. U policijskoj stanici na Zvezdari je navodno nameravao da ta dokumenta preda da bi na ime mladića - čija je lična karta, dobio srpski pasoš i biometrijsku ličnu kartu, ali je u tome osujećen.

Vladimir je inače brat, Duška Roganovića čiji je automobil 25. aprila u Herceg Novom dignut u vazduh. On je u eksploziji, kako pišu mediji, ostao bez obje noge, ali je preživeo napad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track