TRAGEDIJA: Mališan (5) preminuo posle pada s krova!
Foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

UŽAS U STACIONARU ZA GOVORNU PATOLOGIJU

TRAGEDIJA: Mališan (5) preminuo posle pada s krova!

Crna Hronika -

Ilija P. stradao kad je njegova majka otišla u toalet, a on se popeo na stolicu, pa na prozor i sa njega pao

BEOGRAD - Ilija P. (5) iz Ivanjice, koji je u petak po podne pao s krova Stacionara za govornu patologiju u Lipovici kod Beograda, preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka u Urgentnom centru, na šoku E.

Kako nezvanično saznajemo, dečak je po prijemu u bolnicu bio u teškom stanju i odmah je priključen na aparate.

Moždana smrt

- Dete je bilo moždano mrtvo. Ipak, lekari su učinili sve kako bi ga spasli. Nažalost, tokom noći je preminuo - kaže naš izvor upućen u ovaj nesrećni slučaj.

Podsetimo, dečak, koji je inače iz Ivanjice, u stacionaru u Lipovici bio je s majkom. Nesreća se dogodila kad je žena izašla do toaleta, a mališan ostao sam u sobi.

- On se popeo na stolicu, sklonio ćebe kojim je majka pokrila prozor, nekako uspeo da se provuče kroz otvor i izađe na krov. Pošto je na tom mestu velika kosina, dečak nije imao za šta da se uhvati, okliznuo se i pao. To je visina koja odgovara trećem spratu, pa je pad na beton bio kritičan za mališana - dodaje naš izvor.

Tuga u Ivanjici

Majka je po povratku u sobu videla da dečaka nema, pa su ona i radnici izleteli napolje.

- Dete je ležalo u lokvi krvi, pa su pozvali Hitnu pomoć iz Barajeva, koja ga je transportovala u Urgentni centar, gde je zbrinut - navodi naš sagovornik.

U porodici dečaka u naselju Kušićan, koje se nalazi na samom ulazu u Ivanjicu, juče su se prolamali plač i lelek. Ilijini roditelji, inače oboje učitelji u jednoj ivanjičkoj osnovnoj školi, bili su potpuno skrhani od bola, jer se pet godina od Ilije bukvalno nisu odvajali i bili su posvećeni roditelji.

- Otkako se dečak rodio, oboje su bdeli nad njim, svi smo u šoku šta se dogodilo. Dečak nikada nije ostajao bez nadzora starijih. Oni su predivni ljudi, nisu zaslužili da ih život ovako kazni - kažu njihovi rođaci.

U Stacionaru za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju ni juče nismo dobili nikakav komentar.

Kurir / J. I. - D. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track