NESREĆA NA GRADNJI ŽEŽELJEVOG MOSTA U NOVOM SADU: Radnik iz Leskovca poginuo, njegov sugrađanin teško povređen
Foto: Sladjana Stojanović

Dvojica građevinaca zadržana u policiji

NESREĆA NA GRADNJI ŽEŽELJEVOG MOSTA U NOVOM SADU: Radnik iz Leskovca poginuo, njegov sugrađanin teško povređen

Crna Hronika -

NOVI SAD - Radnik Dragoljub Jović (64) iz Leskovca poginuo je u subotu dok je drugi radnik Miodrag Milenković (39), takođe iz Leskovca zadobio teške povrede, preloma noge, i zadržan je u bolnici u Kliničkom centru Vojvodine.

foto: Sladjana Stojanović

Nesreća se dogodila na gradilištu Žeželjevog mosta u Novom Sadu prilikom izvođenja radova sa armaturom, a novosadska policija, opet se nije oglašavala ni o ovoj tragediji, već su informacije o ovom događaju procurile po gradu.

- Pacijent se nalazi na Klinici za ortopediju. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno– rečeno nam je u KCV.

Nakon ove tragedije koja se dogodila u subotu u jutarnjim satima, po nezvaničnim saznanjima, policija je odredila zadržavanje dvojici građevinaca G.G. (61), španskog državljanina, koji je zaposlen u firmi „Azvi“ iz Španije koja izvodi radove na Žeželjevom mostu, kao i njegovom kolegi G.F. (40) iz Zmajeva. Dvojica građevinaca se sumnjiče za teško delo protiv opšte sigurnosti.

foto: Sladjana Stojanović

Inspekcija rada je bila na gradilištu posle nesreće, ali tek kada dobiju izveštaj iz policije i tužilaštva, znaće, kako kažu, da li ima elemenata krivičnog dela i da li je bilo propusta u radu.

Novosadska policija poslala je sopštenje u kojem se navodi da su po odobrenju nadležnog tužilaštva, odredili meru zadržavanja G.G.V. (61) i G.F. (40), zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova.

foto: Sladjana Stojanović

- Oni se terete da nisu poštovali propise pri izvođenju građevinskih radova, usled čega je došlo do pada armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu novog Žeželjevog mosta. Od zadobijenih povreda jedan od radnika je preminuo. Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu - stoji u saopštenju.

Kurir.rs/ S. S./ Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako funkcioner BIA zloupotrebljava službeni položaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track