EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! STOJKETU SAČEKUŠU NARUČILI IZ BEOGRADA: Otkrivamo sve detalje napada na vođu rakovičkog klana!
Foto: Kurir

SVE ISPLANIRANO

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! STOJKETU SAČEKUŠU NARUČILI IZ BEOGRADA: Otkrivamo sve detalje napada na vođu rakovičkog klana!

Crna Hronika -

BARSELONA - Likvidacija vođe „rakovičkog klana“ Nebojše Stojkovića Stojketa najverovatnije je naručena i organizovana u Beogradu, saznaje nezvanično Kurir.

Stojković i njegov prijatelj Dejan Jusufović, zvani Jusa Čupavi, podsetimo, izrešetani su u pucnjavi koja se u ponedeljak uveče dogodila u Barseloni. Iako su španski mediji u prvoj informaciji tvrdili da je vođa „rakovičkog klana“ podlegao povredama na licu mesta, njegovi prijatelji tvrde za Kurir da je on u teškom stanju, ali da je živ.

foto: Printscreen Facebook

Napadači u bekstvu

- Povrede koje je zadobio u pucnjavi su teške, u kritičnom je stanju, ali se bori za život. Čim je prebačen u bolnicu, lekari su ga reanimirali - tvrdi prijatelj Nebojše Stojkovića.

Prema njegovim rečima, napadač je Stojketu ispalio hice u stomak i čelo i on je čudom preživeo napad.

Zasad nije poznato da li je i kakve povrede zadobio Jusufović, kao ni šta je motiv napada.

foto: Printscreen Facebook

Španska policija veruje da su u sačekuši učestvovala najmanje dva napadača, koja su posle pucnjave uspela da pobegnu.

- Srpska policija najverovatnije će se uključiti u istragu. Veruje se da je Stojke imao veliki broj neprijatelja, a poznato je i da je već jednom u Beogradu izbegao likvidaciju. Nije isključeno ni da su oni koji su u Barseloni pucali na njega došli iz Srbije ili Bosne i Hercegovine - objašnjava on.

Podsetimo, policija je i 2008. sprečila atentat na Stojkovića. Trojica osumnjičenih tada su uhapšena zbog sumnje da su pod njegov „audi“, parkiran u centru Beograda, ispred zgrade na Vračaru u kojoj živi, podmetnula skoro dva kilograma eksploziva.

foto: Printscreen Facebook

Oslobođen za dva ubistva

Stojković je hapšen tokom policijske akcije „Sablja“ i sudilo mu se zbog sumnje da je učestvovao u dva ubistva. On je, međutim, pravosnažno oslobođen tih optužbi, ali je osuđen na šest i po godina zatvora zbog razbojništva, trgovine narkoticima, nedozvoljenog posedovanja oružja i iznude.

Rakovička grupa, kako su mediji pisali ranije, navodno je bliska jednom crnogorskom kriminalnom klanu, a Stojković je bio oženjen sestrom vođe barske kriminalne grupe Ljubom Bigovićem.

Bela knjiga

BRUTALNA I AGRESIVNA GRUPA

Prema informacijama Bele knjige o organizovanom kriminalu koju je MUP sastavio tokom 2002. i 2003. godine, Stojke je označen kao vođa „rakovičkog klana“, koji važi za veoma agresivnu i brutalnu kriminalnu grupu koja se bavila reketiranjem, iznudama, zelenaštvom, otmicama i naplatama dugova, a novac koji su nelegalno stekli prali su ulaganjem u nekretnine i građevinske poslove na teritoriji opština Čukarica i Rakovica.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO POSTAVLJANJE BOMBI NA VRAČARU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track