HAPŠENJE U DURMITORU: Trojica škaljaraca na sudu
Foto: Kurir

OPTUŽNICA PROTIV ČLANOVA KLANA

HAPŠENJE U DURMITORU: Trojica škaljaraca na sudu

Crna Hronika -

U „Durmitoru“ je tada uhapšeno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla trojica okrivljenih - Mitar Muratović, Miloš Nilović Runjo i Ilija Zec

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih za nelegalno nošenje oružja, za koje se sumnja da su pripadnici „škaljarskog klana“ iz Crne Gore, a sud je jednom od njih produžio pritvor, u kojem se nalazi od hapšenja početkom juna u beogradskom restoranu „Durmitor“.

U „Durmitoru“ je tada uhapšeno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla trojica okrivljenih - Mitar Muratović, Miloš Nilović Runjo i Ilija Zec. Optužnicom koja je Višem sudu u Beogradu podneta 27. oktobra okrivljenima se na teret stavlja krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Krivično vanraspravno veće suda je nakon podizanja optužnice donelo rešenje kojim je Muratoviću produžilo pritvor do 30 dana, zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Niloviću je pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Treći optuženi, Ilija Zec, tereti se za lakši oblik pomenutog krivičnog dela i brani se sa slobode.

Kurir / E. K.

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) POGLEDAJTE MUNJEVITU AKCIJU SPECIJALACA NA NBG: Filmsko hapšenje desetorice mladića u restoranu Durmitor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track