ŠTETA JE MILIONSKA: Osumnjičeni za podmetanje požara u kragujevačkoj Gimnaziji na saslušanju
Foto: AP/Ilustracija

krivična prijava

ŠTETA JE MILIONSKA: Osumnjičeni za podmetanje požara u kragujevačkoj Gimnaziji na saslušanju

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Muškarac (37) koji je uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, biće u toku dana uz krivičnu prijavu doveden kod nadležnog tužioca, rečeno je u Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Osumnjičenom, N.G. je juče po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva odredjeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Prema prvim nezvaničnim procenama, šteta od požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je nekoliko miliona dinara. U požaru su uništeni direktorska kancelarija, kancelarija sekretara škole, računovodstva i nastavnička kancelarija i učionica.

Vatra je uništila dokumentaciju iz kancelarija, vredne knjige i slike, a požar je jednim delom zahvatio i bibliotečki fond.

Načelnik lokalne Uprave za vanredne situacija Zoran Kočović je rekao da je specijalni tim sastavljen od pripadnika policije i Uprave za vanredne situacije završio sve uvidjajne radnje.

Dodao je da će zapisnici inspektora biće dostavljeni Odeljenju kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu.

On je naveo ; da je požar bio podmetnut na nekoliko mesta u školi, u prizemlji i spratu, i na levom, i na desnom krilu, a "piroman" srećom nije stigao da zapali svuda gde se pripremao.

"Samo zahvaljujući brzoj i adekvatnoj reakciji vatrogasaca šteta je svedena na minimum", rekao je Kočović.

Prema njegovim rečima, raščišćavanje šuta u školi je završeno juče uz angažovanje radnika komunalnih preduzeća po nalogu lokalne samouprave koja će danas angažovati i izvođače za početak sanacije prostora, postavljanje stolarije i krečenje.

Za prostor kod školske biblioteke, kazao je Kočović, biće potrebno izraditi projekat za renoviranje i adaptaciju. U Gimnaziji očekuju da sve mora biti spremno za redovan nastavak rada posle Božićnih praznika, po povratku djaka sa raspusta.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track