DRAMA NA ZAPADNOJ MORAVI: Dvojica splavom pokušala da pređu nabujalu reku, pa upali u vodu! SPASLI JEDNOG, ZA DRUGIM SE TRAGA!
Foto: Facebook/Ilustracija/GSS

uslovi za pretragu su teški, voda je hladna

DRAMA NA ZAPADNOJ MORAVI: Dvojica splavom pokušala da pređu nabujalu reku, pa upali u vodu! SPASLI JEDNOG, ZA DRUGIM SE TRAGA!

Crna Hronika -

POŽEGA - Na Zapadnoj Moravi, nizvodno od sela Tučkovo kod Požege, u toku je potraga za muškarcem Velimirom Đ. koji je sa splava upao u vodu i koga je odnela reka.

Nesreća na Zapadnoj Moravi dogodila se danas oko 11 sati kada se prevrnuo improvizovani splav kojim su dvojica muškaraca prelazili reku pokušavajući da pređu na ostrvce kako bi spasili mangulice.

Drugog muškarca Radeta N. koji je bio na splavu spasili su vatrogasci - spasioci iz Požege, a u akciji su učestvovali i pripadnici Gorske službe spasavanja iz ovog grada.

Prema nezvaničnim saznanjima muškarac koji je spasen uspeo je posle prevrtanja da ostane na splavu koji se zaustavio iza jednog drveta u reci, a pomoć je pozvao neko od očevidaca ko je video nesreću sa obale.

"Reagovali smo na poziv za pomoć i spasili muškarca koji je bio na splavu, koji se zakačio za jedno drvo, a trenutno vršimo pretragu terena, tragamo za drugim muškarcem koji je bio na splavu i koga je odnela voda. Uslovi za pretragu su jako teški, velika je voda, hladna", kaže Predrag Vuković, rukovodilac Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Požegi.

Vatrogasci - spasioci do popodnevnih sati pretražili su teren do brane u Ovčar banji, a trenutno se nastavlja pretraga terena.

(Kurir.rs/ Z. Š./Foto: Ilustracija/Facebook, Gorska služba spasavanja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track