SORAJI DRUŠTVO NA LISTI PRAVE VOĐE CG KLANOVA I PRIPADNICI KRIMI GRUPA! I oni su među 300 ZABRANJENIH koji ne smeju u Srbiju
Foto: Zorana Jevtić/Profimedia

na crnoj listi

SORAJI DRUŠTVO NA LISTI PRAVE VOĐE CG KLANOVA I PRIPADNICI KRIMI GRUPA! I oni su među 300 ZABRANJENIH koji ne smeju u Srbiju

Crna Hronika -

Više od 300 državljana okolnih zemalja, mahom Crnogoraca, za koje je procenjeno da su rizični po bezbednost naše države, ne može da uđe u Srbiju.

Dopuni spiska “zabranjenih” doprinele su brojne likvidacije na teritoriji Crne Gore, ali i Srbije, u kojima su stradale i nevine osobe.

Na listi onih kojima je zabranjen ulazak u Srbiju najviše je pripadnika dva klana iz Kotora, škaljarskog i kavačkog. U ratu ova dva klana koji besni već duže od tri godine, ubijeno je više od 20 osoba, i sa jedne i sa druge stane, ali je bilo i nevinih žrtava. Pojedini obračuni su se sa teritorije Crne Gore “preselili” u Srbiju čime je ugrožena bezbednost naših građana. Na vrhu liste “zabranjenih” su vođe škaljaraca braća Jovica i Igor Vukotić, kao i njihov saradnik Igor Dedović.

Nisu izostavljeni ni lideri suparničkog klana, Slobodan Kašćelan, kome je pre skoro dve godine posle ranjavanja u Novom Sadu otkazano gostoprimstvo, Rade Zvicer i Igor Božović.

Pored vođama, ulazak u Srbiju nije dozvoljen i njihovim prvim saradnicima, ali i ljudima koji za njih odrađuju neke naizgled sitnije poslove. Na tom spisku navodno je i Ivan Delić, svojevremeno povezivan sa ubistvom ministra odbrane Pavla Bulatovića, a koji je bio na meti egzekutora „zemunaca“ Sretka Kalinića. Takođe se pominje da je među onima kojima je zabranjen ulazak u Srbiju i Vuk Vulević, koji se dovodio u vezu sa švercom 200 kilograma kokaina iz Venecuele, ali je oslobođen za to.

- Visokopozicionirani član kavačkog klana ubijen je u Beogradu. U prestonici Srbije, pored njega ove godine su likvidirana još dvojica državljana Crne Gore Dalibor Despotović, koji je svojevremeno bio blizak sa braćom Šaranović neprijateljima Luke Bojovića i njegovog klana, i Georg Darmanović, koji je imao i državljanstvo Južnoafričke Republike. Zabrana ulaska rizičnih osoba upravo je mera da ubuduće sprečimo takve likvidacije, ali i da sačuvamo bezbednost naših ljudi - objašnjava izvor.

Iako je većina nepoželjnih iz Crne Gore, na spisku zabranjenih ima i bosanskih državljana za koje se veruju da sarađuju sa kotorskim klanovima, tačnije da likvidiraju njihove rivale. Na listi su i Hrvati koji su učestvovali u nemirima na stadionu Partizana tokom derbija, a koji su već odslužili kazne, a pridružiće im se i sunarodnici kojima je sud izrekao petogodišnju zabranu ulaska u Srbiju.

(Kurir.rs/Blic/A.Adžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja