IDENTIFIKOVAN SUROVI UBICA IZ PODGORICE: Vlasnika likvidirao pripadnik KAVAČKOG klana, glave mu došlo druženje sa Škaljarcima!? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: PrintScreen

IDENTIFIKOVAN SUROVI UBICA IZ PODGORICE: Vlasnika likvidirao pripadnik KAVAČKOG klana, glave mu došlo druženje sa Škaljarcima!? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Crna Hronika -

Crnogorska policija je nakon opsežne istrage identifikovala ubicu vlasnika diskoteke Bigl Miodraga Kruščića zvanog Migi (49) koji je surovo likvidiran 21. maja dok je u društvu novinarke Vijesti Jelene Jovanović sedeo u bašti lokala Palata, saznaje Pobjeda.

Prema navodima podgoričkog lista reč je o crnogorskom državljaninu, koji je u policijskim spisima evidentiran kao bezbednosno interesantna osoba bliska kavačkom klanu.

Kruščić je, navodno, bio blizak sa “škaljarcima", pa su inspektori na samom startu osnovano sumnjali odakle je moglo da bude naručeno ovo ubistvo.

U identifikaciji su pomogli snimci sa nadzornih kamera, na kojima je zabeležena konstitucija ubice.

Već tada spekulisalo se da se radi o osobi za kojom je već raspisana poternica za još jedno ubistvo, ali tada nisu postojali materijalni dokazi.

Sada, kako je rečeno Pobjedi, izvesno je da iza ubistva Kruščića stoji osoba iz redova kavačkog klana.

Ko je Miodrag Kruščić?

Miodrag Migi Kruščić, vlasnik podgoričke diskoteke "Bigl" koji je vatrenim oružjem likvidiran u punoj bašti lokala "Palata" družio se sa pripadnicima ozloglašenog crnogorskog škaljarskog klana, zbog čega je od policije još prošle godine iz straha tražio da se utvrdi da li mu je bezbednost ugrožena.

Kruščić je bezbednosnu procenu zahtevao zbog pisanja medija i navoda da je povezan sa odavno policiji poznatim pripadnicima ovog klana Stevanom Stamatovićem, Milićem-Minjom Šakovićem i Jovicom Vukotićem.

Naime, njegovo ime počelo je da se provlači medijima još u januaru 2017. godine kada su u "Urban bistrou 21" u okviru policijske racije, sem Stamatovića i Šakovića, privedeni Boban Vuksanović, potom Miodrag i Aleksandar Jokić iz Kotora, ali i sam Kruščić. On je tada u svojoj izjavi policiji i Tužilaštvu potvrdio da je vlasnik torbice zaplenjene sa stola za kojim je sedeo, a u kojoj su pronađeni repetirani pištolj i lična dokumenta Stevana Stamatovića.

SNIMAK SUROVE EGZEKUCIJE OBIŠAO REGION

Bio uplašen za svoju bezbednost

Nije mnogo prošlo i Kruščić je zbog prašine koja je podigla nakon ovog incidenta zatražio od policijskih organa da procene da li je siguran, jer se lično "ni najmanje nije osećao bezbednim." Preciznije, zahtevao je od nadležnih da utvrde da li je pripadnik kriminalnog miljea sa kojim se neprestano dovodio u vezu.

Prema navodima medija, ukoliko bi se pokazalo da jeste snosio bi odgovornost, dok bi u suprotnom slučaju smatrao da su mu bezbednosna procena i pojačana policijska pažnja neophodne.

Procena bezbednosti utvrdila je potom da rizik po njegovu sigurnost nosi isključivo druženje sa pripadnicima kriminalnog miljea, a prema nezvaničnim informacijama, ova procena mu je saopštena usmeno, kada mu je skrenuta pažnja da povede računa o svom kretanju i poslovima sa članovima nevedene kriminalne grupacije, koji uzgred važe za neformalne suvlasnike diskoteke "Bigl".

O datom mišljenju policija je zvanično konsultovala i Agenciju za nacionalnu bezbednost.

Surova egzekucija

Visok, krupan, obučen u crno, s kapuljačom i silikonskom maskom preko lica - tako su očevici ubistva vlasnika poznate diskoteke "Bigl" Miodraga Migija Kruščića, opisali napadača koji mu je u ponedeljak prišao s leđa dok je sedeo u bašti jednog restorana i u njega ispalio više hitaca.

On je u tom trenutku sedeo sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović. Kruščić je tražio sastanak sa Jovanovićevom, kako bi joj izložio problem koji ima u vezi sa zakupljenim delom plaže Trsteno, i prijavom koja je povodom toga navodno podneta inspekciji protiv njega.

Razgovor je prekinuo ubica koji je do restoranskog stola došao kroz prolaz zgrade, kuda je i pobegao posle likvidacije. Dok je Kruščić ustajao od stola ubica je već počeo da puca u njega.

O rešenosti ubice da krvavi plan sprovede do kraja ukazuje i podatak da je Kruščić, ranjen, pokušao da pobegne ali je nakon dva-tri metra pao na travu. Ubica mu tada prilazi i u njega ispaljuje još hitaca a potom odlazi istim putem odakle je došao. Novinarka je povredila glavu od stakla koje se polomilo u trenutku dok je pokušavala da se zakloni od egzekutora. Okupljeni stanari zgrade i gosti lokala, pokušali su da pruže pomoć Kruščiću koji je davao znakove života i u trenutku kada je stigla ekipa Hitne pomoći.

Dok su mu se lekari borili za život, istražitelji su dobili dojavu o vozilu marke "golf" u plamenu na Ćemovskom polju. Odmah je bilo jasno o čemu je reč. Po istom receptu kao u mnogobrojnim likvidacijama koje su se dogodile proteklih godina, ubica je sa najmanje jednim pomagačem, pobegao automobilom s lica mesta, a onda ga polio benzinom i zapalio. Veruje se da su onda pobegli dalje drugim vozilom.

(Kurir.rs/Pobjeda Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track