ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO KOJE JE POTRESLO SRBIJU: Optuženi priznao da je iskasapio ženu, ali ne i ćerkicu
Foto: S.S.

strašan zločin

ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO KOJE JE POTRESLO SRBIJU: Optuženi priznao da je iskasapio ženu, ali ne i ćerkicu

Crna Hronika -

"Ne želim i neću nikome odgovarati na pitanja. Ostajem pri onome što sam rekao da priznajem da sam ubio Slavicu, ali ne i Nikolinu", bilo je sve što je rekao na ponovljenom glavnom pretresu, monstrum Arpad Sabo (29), optužen za ubistvo supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerkice Nikoline, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine.

Advokat “isrcpio sve zakone” kako bi ponovo odložio

Dragan Čolić, advokat optuženog je i na glavnom pretresu, iako je uspeo kod sudije Papa da dobije stručnog savetnika za neuropsihijatriju, za razliku od sudije Radovićke koja je to obila, ponovo pokušao da odloži ročište.

- Milijana Dražetin, stručni savetnik podnela je podnesak da želi da je razrešite zbog specijalne situacije, s obzirom na to da sarađuje sa veštacima iz KCV Klinike za neuropsihijatriju. Tražimo da se stručni savetnik dodeli iz Beograda ili Niša – rekao je Arpadov advokat, ali je sud odbio njegov zahtev.

foto: Slađana Stojanović

Nakon toga, advokat Čolić je zatražio od suda da se njegov klijent uputi na novo psihijatrijsko veštačenje uz posmatranje u zatvorskoj bolnici u Beogradu, a sudsko veće je ponovo odbilo taj predlog.

S obzirom na to da je branilac okrivljenog iscrpio sva moguća zakonska prava, kako bi odugovlačio proces, sudija Pap je zakazao za 2. jul završne reči i izricanje presude.

Podsetimo, sudski postupak protiv Sabo posle skoro godinu dana suđenja, prekinut je krajem marta. Razlog za takav obrt, bio je to što je sudija Tamara Radović, koja je postupala u ovom predmetu, izabrana za v.d. predsednika Osnovnog suda u Novom Sadu.

Tada je predmet dodeljen sudiji Borivoju Papu, koji je bio član krivičnog veća kojim je predsedavala sudija Radović. Sudija Pap je od početka upoznat sa ovim predmetom i bitnim činjenicama, izvedenim dokazima.

Prerezao grkljan detetu!

U optužnici se navodi da je Arpad svesno ubio suprugu i dete. Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, prvo je ubio Slavicu, i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara. Onda je uzeo kuhinjski nož i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove.

foto: Slađana Stojanović

Pre nego što joj je nožem prerezao grkljan, Arpad je četvoromesečnoj ćerkici snažnim stiskom ruke polomio obe temene kosti glave, a onda prerezao grkljan, nalaz je veštaka koji je saopšten na suđenju.

"Temeni deo glave, poprečno duž preloma temenih kostiju, krvlju je podliven. Obe temene kosti su prelomljene, prelom je linijast, pruža se poprečno preko temena i zahvata obe temene kosti. To znači da je optuženi ćerkicu od četiri meseca prvo stisnuo rukom za teme glave, a zatim joj je nožem prerezao grkljan", stoji u nalazu veštaka.

Pokušao da pobegne u Hrvatsku nakon zločina

Inače, da podsetimo, nakon monstruoznog ubistva bebice i žene, Arpad se okupao, presvukao i krenuo preko njiva, kako ga slučajno ne bi video gazda da izlazi na ulicu. Išao je peške sve do Bačke Palanke, gde je kod Dunava čekao da ukrade neki čamac kako bi se prebacio do Hrvatske. - Kad su mu policajci prišli, nije se opirao. Odmah im je priznao da je ubio ženu i dete. Ali to priznanje je izgledalo kao da se hvali nečim, nije bilo kajanja – rekao je tada naš izvor.

“Često sanjam taj događaj”

Podsetimo, zločin koji je potresao Srbiju, tada je potresao i same obducente koji su tada rekli da “Takav prizor do sada nisu videli. Takvo iživljavanje nad bebicom i ženicom, to je nezamislivo. Kad smo ušli, nama koji smo se nagledali svega i svačega nije bilo dobro. Bebica je ležala u kolevci, a mama u kupatilu. Obe su bile u krvi. A ubodi nožem, nema gde ih nije bilo!".

Osumnjičeni je prema veštacima u vreme izvršenja teškog krivičnog dela bio je uračunjiv.

- Kada smo ga pitali da li se ne seća ili ne želi da priča o spornom događaju, on nam je odgovorio: „Svega se sećam i često sanjam taj događaj. Ali ne želim da pričam o tome– rekao je na jednom od ročišta veštak.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović/Foto: S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track