JURIO MERCEDESOM SA PROBNOM DOZVOLOM PA POKOSIO NAJBOLJE PRIJATELJE: U stravičnoj nesreći poginuo Stefan Mitić (25), povređeno dvoje!
Foto: Privatna Arhiva

VRAĆALI SE IZ PROVODA

JURIO MERCEDESOM SA PROBNOM DOZVOLOM PA POKOSIO NAJBOLJE PRIJATELJE: U stravičnoj nesreći poginuo Stefan Mitić (25), povređeno dvoje!

Crna Hronika -

Tragično poginuli mladić je bio u društvu sa prijateljem Stefanom Stamenkovićem (21) i drugaricom Julijom Ranđelović (18) koji su zadobili lake telesne povrede

Stefan Mitić (25) iz Malošišta nesrećno je poginuo noćas oko 2,00 sata posle ponoći kada se vraćao noćas iz subotnjeg izlaska. Na njega je na regionalnom putu Doljevac - Niš naleteo mercedes koji je vozio L.T. (20).

Tragično poginuli mladić je bio u društvu sa prijateljem Stefanom Stamenkovićem (21) i drugaricom Julijom Ranđelović (18) koji su zadobili lake telesne povrede. Oni su posle pregleda u niškom Kliničkom centru pušteni kućama.

Njih troje su se kretali pored kolovoza kada im je L.T. po svedočenjima ljudi ispred Stefanove kuće u Malošištu, naleteo s leđa, a vozio je u pravcu Niša.

Stefan Stamenković i Stefan Mitić
Stefan Stamenković i Stefan Mitićfoto: Privatna Arhiva

- Nije mu bilo spasa u tim trenucima. Nisu bili pijani ili bahati da se ludiraju putem. Išli su kolovozom jer drugog puta nema. Pored je šiblje tako da su išli uz kraj puta. Stefan i Julija su krenuli da isprate poginulog Stefana kući i da su krenuli makar 15 minuta kasnije ili ranije ništa se ne bi dogodilo. Vozač Mercedesa je "leteo" tim našim regionalnim putem. Tu je slaba vidljivost i opasno je i danju ići, a pogotovu noću. Sudbina je bila da se Stefan nađe prvi uz kolovoz i da tako izgubi život - pričaju meštani i prijatelji u nedelju oko podne koji su došli da izraze saučešće porodici Mitić.

Kobna jurnjava... Vozač mercedesa L. T.
Kobna jurnjava... Vozač mercedesa L. T. foto: Privatna Arhiva

Prema njihovim navodima, vozač je dosta brzo vozio na tom delu puta, prema nezvaničnim tvrdnjama, od 100 do 130 kilometara na čas, a što će istraga utvrditi.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

U kući Mitića vlada neopisiva tuga za mladićem. Majka poginulog mladića sa uplakanim očima jedva govori.

- Oba Stefana su bili najbolji prijatelji. Radili su zajedno u jednoj automehaničarskoj radnji. Stefan je bio dečko za primer u Malošištu. ne mohu da shvatim da ga više nema - govore njihovi prijatelji, a majka potvrđuje njegove reči.

Policija i zamenik Osnovnog javnog tužioca u Nišu su obavili uviđaj i radi se na utvrđivanju uzroka nesreće. Vozaču je određeno zadržavanje do 48 sati u policiji zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On će biti saslušan u tužilaštvu.

Poznat po bahatoj vožnji, vozio sa probnom? U Malošištu tvrde da se L. T. često bahati kolima i da se svi sklanjaju kada on prolazi. Nezvanično se priča po mestu da je L. T. imao probnu vozačku dozvolu, što znači da noću nije smeo sam da vozi.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track