RAZBOJNIK LIKVIDIRAN NA DEČJEM IGRALIŠTU NA BANJICI: Prolaznici zatekli jeziv prizor! Marko Elek (31) ležao u lokvi krvi
Foto: Ana Paunković

OBRAčun

RAZBOJNIK LIKVIDIRAN NA DEČJEM IGRALIŠTU NA BANJICI: Prolaznici zatekli jeziv prizor! Marko Elek (31) ležao u lokvi krvi

Crna Hronika -

U parkiću na Bulevaru oslobođenja prolaznici zatekli telo mladića u lokvi krvi, a utvrđeno je da mu je ubica ispalio metak u glavu

Marko Elek (31), koji je odranije poznat policiji, ubijen je danas rano ujutru na Bulevaru oslobođenja u naselju Banjica u Beogradu.

Njegovo telo u lokvi krvi pronašli su slučajni prolaznici u 5.45 sati u parku između zgrada, na dečjem igralištu. Kako saznajemo, Eleku je ubica ispalio jedan metak u glavu.

- Telo muškarca bilo je u lokvi krvi, a pored je bila i čaura. Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je on već bio mrtav kada su lekari stigli - kaže sagovornik Kurira.

foto: Ana Paunković

Kako navodi, inspektori su danas nekoliko sati na licu mesta prikupljali dokaze i tragove koji bi mogli da dovedu do ubice.

Čuli pucanj

Stanar zgrade ispred koje je Elek pronađen mrtav kaže za Kurir da je oko tri sata posle ponoći čuo pucanj.

- Učinilo mi se da sam čuo, ali nisam reagovao, nisam izašao niti video šta se dogodilo. Tek je ujutru neko od komšija, koji je verovatno krenuo na posao, zatekao stravičan prizor u parku. Sreća u nesreći je da se to dogodilo u vreme kada u parku nije bilo dece jer se inače puno mališana igra baš na mestu na kom se dogodilo zločin - kaže jedan od stanara.

foto: Ana Paunković

Prema rečima komšija, u poslednje vreme taj kraj bio je miran, ali su se u njemu ranije okupljali narkomani i nasilnici, a ubijeni mladić im, kako kažu, nije poznat.

- Ne znam da li je živeo u kraju ili je možda bio kod nekoga. Nisam ga ranije viđao - kaže stanar solitera.

Bio osuđivan

Marko Elek, inače, prema nezvaničnim informacijama ima debeo dosije i uglavnom je hapšen zbog razbojništava, poslednji put 2007.

foto: Ana Paunković

- Tada je priveden zbog sumnje da je bio vođa kriminalne grupe koja je pljačkala kladionice, apoteke i kafane. Na teret mu se stavljalo da je, sa fantomkom na glavi, uz pretnju pištoljem utrčao u kladionicu u Ulici partizanske avijacije, uperio pištolj u radnika i oteo oko 108.000 dinara. On i njegova grupa su, kako se tada sumnjalo, na isti način opljačkali još osam objekata - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima, u trenutku kada je uhapšen 2007, Elek je na slobodi bio tek dva meseca.

- Prethodno je bio u pritvoru Centralnog zatvora zbog više oružanih pljački, zbog kojih je bio osuđen na tri godine zatvora - dodaje sagovornik.

Istraga Ubica nije profesionalac

Izvor Kurira iz istrage otkriva da se na osnovu prikupljenih dokaza veruje da ubica nije profesionalac, kao i da Elek nije ubijen u ratu kriminalnih grupa. - Najverovatnije je reč o sukobu, odnosno obračunu zbog nekih sumnjivih poslova u kojima su bili ubijeni i ubica - kaže izvor Kurira iz istrage. On navodi da će detaljno biti analizirane kamere sa okolnih objekata, kao i drugi tragovi koje je ubica ostavio za sobom.

(Kurir.rs/D.Stamenković - J.Spasić/Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track