Najnovije vesti

ADVOKAT ARKANOVOG UBICE SAMO JE POSLEDNJI U NIZU META: Ovi Srbi su likvidirani u stravičnim obračunima na ulicama Južne Afrike
Foto: Kurir, Printscreen

Jeziva smaknuća nastavljaju da uznemiravaju domaću javnost

ADVOKAT ARKANOVOG UBICE SAMO JE POSLEDNJI U NIZU META: Ovi Srbi su likvidirani u stravičnim obračunima na ulicama Južne Afrike

Crna Hronika

Poznati južnoafrički advokat Pit Mihalik (50), advokat Arkanovog ubice Dobrosava Gavrića ubijen je jutros u Grin Pointu. Iako policija još uvek nije otkrila identitet žrtve, izbor blizak Mihaliku potvrdio je da je on bio meta napada.

 

foto: Printscreen YouTube

 

Detektivi jedinice za borbu protiv kriminala i stručnjaci za zločine SAPS-u nalaze se na mestu pucnjave. Istaknuti advokat je branio brojne figure iz podzemlja, a prema prvim informacijama njemu je pucano u glavu, dok je bio u svom vozilu.

 

 

Policija je videla kako osumnjičeni beži sa mesta pucanjave u metalik sivom VW Polu. Tokom incidenta je povređen i Mihalikov sin (8) koji je prevezen u bolnicu.

 

 

Mediji prenose da advokatova ćerka nije povređena, a takođe podsećaju da je njegova supruga izvršila samoubistvo pre nekoliko godina, prenosi timeslive.co.za.

 

 

Iako je imao telohranitelje, ubica je uspeo da se probije do prozora vozila i da ga ubije. Hitna pomoć nije uspela da mu pomogne.

 

 

Policija je apelovala na sve da ako imaju bilo koju informaciju o ovom da ih odmah obaveste. Ovo je još jedno u nizu smaknuća ljudi koji su u Južnoj Africi povezani sa Srbima.

 

DARKO KULIĆ

 

Krajem jula ove godine u Johanezburgu je ubijen i Darko Kulić. On se sumnjičio da stoji iza ubistva Gorgije - Gorga Darmanovića u maju, u Beogradu, pišu južnoafrički mediji koji spekulišu o povezanosti ovih likvidacija sa smrću Mikija Đuričića. Naime, portal Tajms lajv prenosi da bi tri likvidacije pripadnika južnoafričkog podzemlja - Milana - Mikija Đuričića, Gorgije - Gorga Darmanovića i Darka Kulića - mogle biti međusobno povezane.

 

foto: Printscreen

 

Portal podseća da se Kulićevo ubistvo dogodilo samo dva meseca nakon što je, takođe u parku u Randburgu, ubijen srpski državljanin Milan - Miki Đuričić, u sličnom scenariju. Policija istražuje da li je ubistvo Đuričića - koji je bio na poternici zbog ubistva Željka Arkana Ražnatovića 2000. godine - možda povezano sa smrću agenta Državne bezbednosti, Gorgije - Gorga Darmanovića.

 

 

Naime, Darmanović, koji je navodno imao informacije o Đuričićevim ubicama, ubijen je u Beogradu dok je čekao da se nađe sa svojim kontaktom, upravo kako bi mu rekao ko je odgovoran za ubistvo Arkanovog likvidatora.

Naredbu o njegovom ubistvu, prema tim izvorima, naredio je upravo Darko Kulić. Darmanovićevi saradnici zatim su pripremili osvetu, koja je izvršena u utorak. Podsećamo, Gorgija - Gorg Darmanović (58) ubijen je 5. maja u Beogradu, gde se krio od 2014. godine kako bi izbegao hapšenje u Južnoafričkoj Republici, nakon što je duboko zašao u kriminalni svet u toj zemlji, ali se i sukobio sa režimom bivšeg predsednika ove zemlje Džejkoba Zume.

 

 

Ubijeni Darmanović godinama je radio u Agenciji za državnu bezbednost u Južnoafričkoj Republici kao radnik Jedinice za specijalne operacije. Bio je upućen u sva dešavanja u ovoj zemlji, a neretko se hvalio i poznavanjem službenih i tajnih dokumenata, među kojima su i oni koji su se odnosili na prljave poslove vrha vlasti ove zemlje. O kriminalnim poslovima Darka Kulića, u Srbiji se zna mnogo. On je prilikom svađe u kafani u Zemunu još 1992. godine pucao Goranu Bojoviću Amonijaku u noge, članu kriminalne grupe Luke Bojovića, nakon što je Amonijak člana njegove ekipe udario pepeljarom u glavu.

 

foto: Vlada Šporčić

 

Darmanović je ubijen u maju ove godine u Beogradu  Sukob se nastavio, a iste godine Kulić je i ubio Amonijaka u Zemunu. Tokom uviđaja ubistva, Kulićeva ekipa je čak bacila i bombu na okupljene građane, teško ranivši četiri osobe. Nakon ove likvidacije bilo je pokušaja Bojovićeve ekipe da se osvete, međutim u razmeni vatre niko nije bio ubijen.

 

Darko Kulić uhapšen je iste godine i osuđen je na 12 godina zatvora. Nakon odsluženog dela kazne, 2001. godine izlazi na slobodu. On nije odslužio celu kaznu zato što je pre isteka robije pomilovan. Nakon toga, Kulić je faktički - nestao. Poznato je da je 2013. godine dobio državljanstvo i pasoš Bosne i Hercegovine.

 

 

MILAN MIKI ĐURIČIĆ

 

On je likvidiran 25. aprila ove godine u Johanezburgu u automobilu dok je čekao na semaforu znao je šta mu se sprema! Kako Novosti prenose, Đuričić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja na 30 godina zatvora, poslednjih meseci pre nego što je ubijen se plašio za svoju bezbednost, a navodno nije mogao da ga umiri ni Dobrosav Gavrić, koji je blizak sa bosovima u Južnoafričkoj Republici (JAR).

 

foto: PrintScreen

 

Gavrić, takođe osuđen za ubistvo Ražnatovića, navodno je više puta govorio da mu je Đuričić blizak i iznad ostalih koji su uhapšeni zbog učešća u krvavom događaju u “Interkontinentalu” 15. januara 2000. godine. Nezvanično, prava meta napadača u JAR zapravo je bio Gavrić, koji je u međuvremenu ojačao u mafijaškoj hijerarhiji u Južnoj Africi.

 

foto: Printscreen/RTS

 

Nakon njegovog ubistva mnogi prijatelji iz mladosti su došli da izjave saučešće njegovoj porodici.

 

 

"Milanova supruga Milena, koja je živela s njim u Africi, jeste jasno, glasno i precizno rekla da je ubijen, o čemu je obavestila jednu od njegove dve sestre, a ona drugu sestru i majku. Nije bilo razloga da im ne ne verujemo. Videli smo, kada smo minulog vikenda odlazili da izjavimo saučešće, njihovu utučenost, tugu i muku. Ali je nešto bilo jače da ipak pomislimo da je još živ i da tračak nade za to postoji. Sad kad su njegovu smrt potvrdile policije, i naše zemlje i Južnoafričke Republike, nema više dileme. Bol nam je sada mnogo veća", rekli su Đuričićevi rođaci iz okoline Loznice, koji kažu i da im nije smetalo što se spekulisalo da je njegova smrt iskonstruisana.

 

foto: Vlada Šporčić

 

Inače, navodno, nakon što je pobegao iz Srbije, samo dan pre izricanja presude, Đuričić je boravio najviše u Bocvani, na samoj granici sa JAR. Tu je, po svedočenju upućenih, imao mali hotel, ali nije živeo samo od toga. Od puštanja iz pritvora do napuštanja zemlje, uoči izricanja pravosnažne presude, Gavrić, Đuričić i njihova ekipa imali su jak uticaj u Loznici i okolini, ali i na važnim mestima u Beogradu. Razvili su poslove od iznajmljivanja poslovnih prostora do građevinarstva, ugostiteljstva i eksploatacije peska i šljunka.

 

(Kurir.rs/Telegraf, Blic/Foto: Kurir, Printscreen)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...