MIKI ĐURIČIĆ MI JE UBIO STRICA, ALI MU SE NISMO OSVETILI: Ekskluzivna ispovest Andrije Ražnatovića!
Foto: Profimedia, Vladimir Šporčić, PrintScreen

ARKANOV Bratanac o likvidaciji u JOHANEZBURGU

MIKI ĐURIČIĆ MI JE UBIO STRICA, ALI MU SE NISMO OSVETILI: Ekskluzivna ispovest Andrije Ražnatovića!

Crna Hronika -

Ražnatović tvrdi da je Đuričić, koji je likvidiran 23. aprila ove godine, ubijen zbog "krvavih poslova kojim se tamo bavio"

Andrija Ražnatović, bratanac bivšeg komandanta Srpske garde Željka Ražnatovića Arkana, kaže u ispovesti za Kurir da nakon ubistva Milana Mikija Đuričića u Južnoafričkoj Republici ne veruje da je Miki likvidiran zbog njegovog strica i da bi najviše voleo da je Đuričić bio u zatvoru zbog ovog zločina.

Nismo se svetili Điričiću... Andrija Ražnatović
Nismo se svetili Điričiću... Andrija Ražnatovićfoto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, Milan Miki Đuričić, koji je 23. aprila ubijen u Johanezburgu, osuđen je u Srbiji na 30 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Željka Ražnatovića u "Interkontinentalu" 2000. godine. On i Dobrosav Gavrić pobegli su 2006, dan pre izricanja presude, u Južnoafričku Republiku. Gavrić se u JAR nalazi u zatvoru, dok se o Mikiju do ubistva ništa nije znalo.

Andrija Ražnatović
Andrija Ražnatovićfoto: Vladimir Šporčić

- Siguran sam da ovo ubistvo nema veze sa Arkanom. Đuričić se tamo bavio kriminalom i napravio je pare od krvavog posla. Mislimo da nisu osvetnici, da nije Srpska garda uključena... Nisam siguran, ne mora da znači, ali mislim da je završio kako je završio zbog tih poslova - kaže Andrija Ražnatović.

Stanovao kod strica

Kako navodi, on je tri godine živeo sa Željkom Ražnatovićem i njegovom porodicom u kući u Ljutice Bogdana u Beogradu. Napustio je zdanje šest meseci pre Arkanove likvidacije. Ražnatović objašnjava da se nije čuo sa rođacima nakon Mikijevog ubistva.

- Videću se sa njima, pričaćemo o tome, ali mislim da misle isto kao ja - da to nema veze sa Arkanom. Bio bih zadovoljan da su njih dvojica u zatvoru, kao Dragan Nikolić Gagi. Ne bih voleo da krv pada po beogradskom, niti bilo kom asfaltu. Učinili su zlo, ubili su trojicu ljudi. Naručilac je tu bitan, Gavrić je samo pucao, da nije bio on, bio bi neko drugi - rekao nam je Ražnatović.

foto: Privatna Arhiva

Mnogo voleo Cecu

Andrija navodi da je Arkan bio mnogo vezan za suprugu Svetlanu. - Šetali su se držeći se za ruke. Željko je voleo Cecu i želeo joj je samo najbolje - kaže naš sagovornik.

Za Arkanovu smrt u januaru 2000. kaže da je saznao na televiziji. - Mislio sam da će da preživi. Željkova majka Slavka mi je rekla da je ušla i da ga je videla mrtvog. To da je navodno on živ nema veze sa istinom. Arkan se pred smrt opustio, nije držao do obezbeđenja - kaže Andrija.

foto: Profimedia

Pomagao mlade fudbalere

KUPOVAO SAM KIFLE NEMANJI VIDIĆU

Andrija Ražnatović kaže da je u Beograd došao da igra fudbal, pa da se družio sa mlađim kategorijama.

- U Arkanovoj pekari kod stadiona Crvene zvezde radio sam i imao otvoren račun. Video sam da momci rano završe večeru, pa da su gladni. Uzimao sam po dve kese, pa me je šef pitao da li ću sve da pojedem. To sam sve davao fudbalerima, pa me je Arkan grdio. Među tim fudbalerima bio je i Nemanja Vidić, koji je baš uspeo, momak koji je u to vreme bio povučen, fin i vaspitan. Kupovao sam i pokojnom Vladi Dimitrijeviću iz Raške - kaže Ražnatović.

Druženje sa bratom Vojinom

KAKO SMO DOBILI BATINE NA KALIŠU

Ražnatović ističe da je tokom boravka u kući u Ljutice Bogdana najviše vremena provodio sa Vojinom Ražnatovićem, ali i njegovim bratom Nikolom.

- Bili smo u luna-parku na Kalemegdanu, Vojin je kupio mnogo žetona da se vozimo. To su videli mali Romi, koji su nas opkolili i hteli da nam ih otmu. Počeli su da nas jure. Dobili smo takve batine... Vojin je bio malo puniji, trčao je ulicom kojom ide tramvaj. Kad smo došli ispred Arkanove kuće onako prebijeni, on je rekao da smo ih sigurno provocirali čim su nas istukli. Drugi bi možda hteli da pronađu tu decu, ali ne i on - priča Andrija.

foto: Kurir

(Kurir.rs/J. Ivić/ Foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track