ARKANOVOG UBICU IZRUČUJU SRBIJI: Posle ubistva Mikija, Gavrić ostao bez para, advokati ga napuštaju!
Foto: Shutterstock, Dragana Udovičić, Đorđe Jovanović

EKSKLUZIVNO!

ARKANOVOG UBICU IZRUČUJU SRBIJI: Posle ubistva Mikija, Gavrić ostao bez para, advokati ga napuštaju!

Crna Hronika -

Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića 15. januara 2000. u beogradskom hotelu „Interkontinental“, ostaje bez advokata u postupku ekstradicije koji se vodi pred sudom u Južnoafričkoj Republici, zbog čega su sada daleko veće šanse da bude izručen Srbiji, saznaje Kurir.

Po svaku cenu želi da stane u JAR... Dobrosav Gavrić
Po svaku cenu želi da stane u JAR... Dobrosav Gavrić foto: Đorđe Jovanović

Kako saznajemo, Gavrića su gotovo svi advokati, koji već godinama uspešno odlažu njegovo izručenje Srbiji, napustili.

- Posle ubistva njegovog bliskog prijatelja Milana Mikija Đuričića u Johanezburgu pre desetak dana, Gavrić je ostao bez novca i više ne može da plaća advokate. Osim toga, još jedan razlog što mu advokati otkazuju jeste to što se plaše da bi i sami mogli da postanu meta mafije koja želi da dođe do njihovog klijenta koji je iza rešetaka - otkriva izvor Kurira.

Izrešetan na ulici u Johanezburgu... Miki Đuričić godinama pomagao Gavriću
Izrešetan na ulici u Johanezburgu... Miki Đuričić godinama pomagao Gavriću foto: Đorđe Jovanović

Meta mafije

Đuričić, koji je i sam bio na poternici zbog ubistva Arkana, kako navodi naš sagovornik, godinama je finansirao njihovo skrivanje, a kasnije i odbranu Gavrića jer je imao odlične kontakte i dobro razvijen biznis u toj državi. Međutim, posle ubistva Đuričića Gavrić je ostao bez izvora finansiranja.

- Od 2011, kada je uhapšen u Kejptaunu, Gavrićev tim advokata pokušavao je da mu obezbedi status izbeglice i ostanak u JAR. Kada je Ustavni sud odbacio njihove zahteve, borili su se da dobije azil, navodeći da mu je u Srbiji život ugrožen. Pozivali su se na to da je u Srbiji osuđen za ubistvo čoveka poznatog po ozbiljnim vezama u svetu politike i kriminala - dodaje on.

Više puta i sam Gavrić je ponavljao da ni po koju cenu ne želi da se vrati u Srbiju.

- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika, koji nisu tolerantni - rekao je Gavrić na jednom od suđenja.

foto: Zorana Jevtić

Okršaj u sudnici

Njega je Arkanova udovica Svetlana Ražnatović pljunula u lice u sudnici tadašnjeg Okružnog suda, kada je saslušavana kao svedok.

Inače, kako naš izvor otkriva, Gavrićevo zdravstveno stanje pogoršalo se tokom boravka u pritvoru.

foto: Kurir

Zahtev za izručenje

SRBIJA GA ČEKA GODINAMA

Srpsko Ministarstvo pravde zahtev za izručenje Dobrosava Gavrića i obimnu dokumentaciju JAR poslalo je još 2011, kada je otkriven njegov identitet.

- Odgovor nije stizao godinama i zbog toga je poslato i nekoliko urgencija. Međutim, na njih nikada tokom skoro sedam godina nije odgovoreno. Zvanično, Srbija uopšte nije obaveštena o statusu i sudbini Dobrosava Gavrića u toj državi - kaže sagovornik Kurira.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Đorđe Jovanović, Shutterstock, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja