Najnovije vesti

EVO KAKO SU ŽIVELI GAVRIĆ I ĐURIČIĆ POSLE UBISTVA ARKANA: Ponašali se kao obični građani, ali svi su morali da poštuju ova tri pravila
Foto: Đorđe Jovanović, EPA

kriminal

EVO KAKO SU ŽIVELI GAVRIĆ I ĐURIČIĆ POSLE UBISTVA ARKANA: Ponašali se kao obični građani, ali svi su morali da poštuju ova tri pravila

Crna Hronika

Ubistvo Milana Mikija Đuričića, koji je u sredu popodne ubijen u Južnoj Africi, a sa prijateljima Dobrosavom Gavrićem i Draganom Nikolićem optužen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, i dalje diže pravu buru u javnosti.

 

foto: Fonet

Oni su do čekanja presude uživali u lozničkim kafanama i restoranima, a nekoliko detalja posebno nam je privuklo pažnju.

 

Naime, čim su pušteni da se brane sa slobode, Gavrić i Đuričić su otišli u kafanu gde ih je u tad, kao i u periodu koji će uslediti, uvek čekao slobodan sto. To je bio poseban sto u uglu za kojim su oni uvek sedeli okrenuti tako da gledaju na ulazna vrata.

 

- Ponašali su se kao i svi ostali gosti, svi su znali ko su oni i šta su uradili. Svi su znali i za dva pravila koja se morala da se poštuju kada su oni u kafani - kaže izvor.

 

- Prvo pravilo je bilo da njih dvojica nikada ne šalju piće za sto poštenim devojkama, već onim drugim, da ne kažem "obeleženim". I oni su to poštovali. Jednom se desilo da je konobar poslao piće za sto pogrešne devojke, ali je Gavrić odmah tražio da se vrati i spusti za njegov sto - dodaje.

 

foto: Printscree YouTube

Kako izvor otkriva, Đuričić i Gavrić su uvek ostavljali bakšiš tri puta veći od ceha, a plaćao je samo Gavrić.

 

- I upravo kod plaćanja je moralo da se poštuje to drugo pravilo. Konobar bi doneo cedulju na kojoj bi napisao koliko treba da se plati, spustio bi je na sto i otišao. Gavrić bi potom izvadio novac, ostavio na stolu na ispod cedulje i otišao. Najbitnije je bilo to da ništa ne ide iz ruke u ruku - kaže izvor.

 

Kako nam je rečeno, njih dvojica nikada nisu gazili običan narod, samo one koji su, baš kao i oni bili s one strane zakona.

 

foto: Đorđe Jovanović

Dobrosav Gavrić je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, nalazi se i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošenje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji.

Đuričić je osuđen na 30 godina, a poslednjih 12 je bio u bekstvu, sve do likvidacije na semaforu u Johanesburgu.

 

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...