SEĆATE LI SE VOJNIKA IZ UŽICA KOJI JE ZVERSKI PSU SLOMIO VRAT: Sada je brutalno pretukao starca (80) kojem se BORE ZA ŽIVOT! I to zbog novca koji ne vredi!
Foto: Kurir, Printscreen

SEĆATE LI SE VOJNIKA IZ UŽICA KOJI JE ZVERSKI PSU SLOMIO VRAT: Sada je brutalno pretukao starca (80) kojem se BORE ZA ŽIVOT! I to zbog novca koji ne vredi!

Crna Hronika -

Mladić koji je zgrozio javnost prizorima kojim u vojničkoj uniformi zlostavlja pse, još jednom je pokazao svoju nasilničku narav – ovoga puta u civilu, i to nad čovekom, nemoćnim starcem.

Pod sumnjom da je dan ranije u Kaćanima kod Banjaluke sa najmanje još jednim poznanikom pretukao i opljačkao Ostoju Milakovića (80), prošlog petka je u Foči uhapšen 25-godišnji P.I. iz Užica.

Kako se saznaje, radi se o momku iz užičkog sela Potpeć, bivšem pripadniku Vojske Srbije, o kome se saznalo pošto su objavljeni snimci na kojima on šutira psa u glavu.

Za saučesnika u razbojništvu kod Banjaluke imao je 17-godišnjaka iz svog sela, a u pljački im je pomogla najmanje još jedna osoba za kojom policija BiH traga.

Sumnja se da su u četvrtak 6. decembra oko podne P. I. i maloletnik, pošto su prethodno otputovali u Bosnu, upali u kuću Ostoje Milakovića, koji sam živi u Kmećanima, a koji je radni vek proveo u Austriji i od ove države prima penziju.

Fizički su nasrnuli na starca, pretukli ga, napravili premetačinu po kući i pobegli. Ukrali su mu 20 austrijskih šilinga i nešto kovanog novca.

Smrti koja mu je pretila Milaković se spasao jedva uspevši da izađe iz kuće i pozove u pomoć komšije, a prava je sreća da su one, s obzirom da su najbliže kuće od njegove udaljenje više od 100 metara, uspele da čuju njegovo zapomaganje i pozovu hitnu pomoć. Sa povredama opasnim po život prevežen je u banjalučku bolnicu.

Odmah je počela istraga, a jedan od glavnih tragova policiji u BiH bila je izjava meštana da su videli „fiću“ užičkih registarskih oznaka. Sutradan, "fića" je zaustavljena u Foči, a Užičani koji su pokušali da pobegnu preko granice i vrate se u Srbiju su uhapšeni. Žitelji Kaćanika ispričali su policiji da je u automobilu koji su primetili bilo više mladića, ali o kome se radi za sada je nepoznato.

- Prosto da čovek ne poveruje šta se desilo sa P. I. Svi smo ga znali kao dobrog, vrednog i skromnog mladića iz časne porodice. Radio je neko vreme kod Vojske a posle, koliko sam čuo, negde u inostranstvu. Ne znam da li je istina da li su on i još jedan naš komšija pretukli tog starca kod Banjaluke, ali, mislim, ko je spreman da onako krvnički tuče životinju spreman je da da pretuče i čoveka - priča za meštanin Potpeća kod Užica.

Životinju P. I. je pretukao pre 17. marta 2017. kada mu je prestala služba u Vojsci Srbije. Na snimcima se vidi kako P. I. u vojničkoj uniformi, na zadatku u Kopnenoj zoni bezbednosti, prilazi psu i krvnički ga šutira u glavu. Kako je objavljno, životinji je od udarca slomljen vrat. Da je mladić iz okoline Užica taj koji zlostavlja psa potvrdila je donekle i Vojska Srbije saopštivši da je njemu prestala profesionalna služba zbog povrede propisa o radu.

Zbog sumnje na krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja policija u Užicu podnela je jesenas Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv P. I. koji se na saslušanju branio pričom da su mu psi smetali na izvršavanju redovnih vojničkih zadata. Istom prilikom tražio je zaštitu policije „zbog pretnji koje dobija putem društvenih mreža posle objavljenih snimaka“.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track