BOŽE, POMOZI IM! UGROŽENI ŽIVOTI DVOJE DECE POVREĐENIH U ŽELEZNIČKOJ NESREĆI Lončar: Oni su najteže povređeni od svih pacijenata, lekari se bore!
Foto: Tanjug/ Dimitrije Nikolić

strašna saobraćajka

BOŽE, POMOZI IM! UGROŽENI ŽIVOTI DVOJE DECE POVREĐENIH U ŽELEZNIČKOJ NESREĆI Lončar: Oni su najteže povređeni od svih pacijenata, lekari se bore!

Crna Hronika -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se lekari Kliničkog centra u Nišu bore za život dečaka i devojčice koji imaju po 16 godina i koji su povređeni u železničkoj nesreći u tom gradu.

Ministar je dodao da su oni najteže povređeni, od 13 pacijenata koliko ih se ukupno nalazi na intenzivnoj nezi. Od njih je osmoro maloletno i uglavnom imaju po 16 godina.

Ministar je dodao da je devojčica za čiji život se lekari bore operisana i ima veoma teške povrede centralnog nervnog sistema i nalazi se u komi, a da je dečak takođe u veoma teškom stanju zbog ozbiljnih povreda kičme.

Još jedan pacijenat se nalazi u operacionoj sali sa veoma teškim povredama ekstremiteta i unutrašnjih organa, a njegova operacija još traje. Ostali pacijenti na intenzivnoj nezi su u teškom, ali stabilnom zdravstvenom stanju.

Ministar je rekao da će rodbina biti obaveštavana o stanju pacijenata na svaka tri sata sve do kasno večeras, kao i sutra u toku dana.

Dvoje dece i tri odrasle osobe nastradale su u udesu koji se jutros u 7.30 dogodio na pruzi kod Donjeg Međurova.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track