ČUO JE MARKOVE POVIKE, ALI NIJE MOGAO DA MU POMOGNE! Penzioner se udavio pred očima prijatelja! Tuga u selu kod Surdulice!
Foto: Privatna Arhiva

UŽAS

ČUO JE MARKOVE POVIKE, ALI NIJE MOGAO DA MU POMOGNE! Penzioner se udavio pred očima prijatelja! Tuga u selu kod Surdulice!

Crna Hronika -

Marko Buzadžija (74) iz sela Jelašica kod Surdulice nastradao je preksinoć oko 18.30 kada je upao u bazen za navodnjavanje, koji se nalazi u dvorištu njegovog prijatelja V. I.

Tragedija se desila kada su se Marko i V. I. vratili sa utakmice u Surdulici. Buzadžija je prijatelja, koji je invalid, dovezao kolima kući i kada se vraćao do svog automobila, upao je u bazen dubok oko dva metra i udavio se. Njegove povike u pomoć čuo je V. I., ali nažalost, nije mogao da mu pomogne.

foto: Privatna Arhiva

Nada Buzadžija, supruga nastradalog, plačnim glasom za Kurir objašnjava kako se desila tragedija.

- Otišli su zajedno u Surdulicu da gledaju utakmicu. Moj bratanac je trener FK Dinamo iz Vranja i igrali su protiv Napretka iz Kruševca. Pobedili su, a Marko se radovao jer je obožavao fudbal. Posle utakmice je odvezao prijatelja V. I. kući, ostavio automobil ispred kapije, a pošto V. I. hoda pomoću štaka, pomogao mu je da ode do vrata. Kada ga je ostavio i krenuo ka kapiji, upao je u bazen koji je bio prekriven stiroporom - priča Nada i dodaje:

- Marko je imao debelu jaknu na sebi. Verovatno je pokušao da se izvuče, ali nije uspeo. V. I. ga je čuo kako viče: "Pomoć, pomoć!", ali šta je mučenik mogao da uradi. U jednom trenutku više nije čuo Marka, udavio se na njegove oči. Bili su mnogo dobri prijatelji, verujem da je i njemu teško koliko i meni - jecajući kaže Markova supruga.

Prema rečima nesrećne žene, Marko i ona su radili u Nemačkoj, gde su i stekli penziju.

- Vratili smo se da uživamo, ali eto šta se desi - kaže ona. Iza Marka, koji će danas biti sahranjen, ostali su supruga i sin.

Tužilaštvo Nesrećan slučaj Policija je izašla na mesto nesreće po ovlašćenju zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju i konstatovala da se u bazenu udavio čovek. U Višem javnom tužilaštvu potvrđeno je Kuriru da nema sumnjive smrti i da je reč o nesrećnom slučaju. T. S.

(Kurir.rs/J. Rafailović/ foto:privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track