LAŽNO PRIKAZIVALI GRAĐEVINSKE RADOVE: Uhapšeni zbog malverzacija oko izgradnje akva parka u Banji Junaković
Ilustracija, Foto: T.S.

MULJANJE

LAŽNO PRIKAZIVALI GRAĐEVINSKE RADOVE: Uhapšeni zbog malverzacija oko izgradnje akva parka u Banji Junaković

Crna Hronika -

Policija je, po nalogu tužioca u Novom Sadu, uhapsila dve osobe osumnjičene da su zloupotrebu položaja omogućile protivpravnu korist od oko 135 miliona dinara novosadskom preduzeću "Budućnost", saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su D.B. (1950), svojevremeno odgovorna osoba preduzeću "Budućnost" i Lj.M. (1947), bivši nadzorni organ izgradnje akva-parka i spa-centra u Banji Junaković kod Apatina, navdeno je u saopštenju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Sumnja se da su oni, od 31. decembra 2008. do 6. novembra 2010. iskoristili svoj položaj potpisujući i overavajući dokumenta kojima su lažno prikazali da je "Budućnost", kao izvođač radova izgradnje akva parka i spa centra, izvelo više građevinskih radova u odnosu na stvarno stanje, u vrednosti od 135.563.245 dinara, navodi MUP.

Time su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu korist za firmu "Budućnost" i oštetili budžet Srbije, Opštine Apatin, Fond za kapitalna ulaganja i Fond za razvoj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track