OTAC MILOŠA (20) STRADALOG U NESREĆI U NEMAČKOJ NEUTEŠAN: Suze su mi presahnule, Miloša i Anđelu ćemo zajedno da sahranimo, s rukom u ruci! POTRESNO
Foto: Privatna Arhiva

SAHRANA početkom naredne nedelje

OTAC MILOŠA (20) STRADALOG U NESREĆI U NEMAČKOJ NEUTEŠAN: Suze su mi presahnule, Miloša i Anđelu ćemo zajedno da sahranimo, s rukom u ruci! POTRESNO

Crna Hronika -

Nebojša Stanojković iz Padinske skele, čiji je sin Miloš (20) poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju, u predgrađu nemačkog grada Rotenburga kaže da su Miloš i njegova devojka Anđela Mančić (19) bili nerazdvojni, pravili su planove za budućnost, pričali i o deci.

- Više ne mogu da ni da plačem, suze su presahnule. Srce je prazno, a tuga velika, golema, koja dok sam živ neće nestati. Izgubio sam sina, dete kakvo svaki roditelj samo može da poželi. Šta je Miloš uradio i kakav je trag ostavio iza sebe sa samo 20 godina, dovoljno govori to što je stotine ljudi, pre svega mladih, došlo u našu kuću da nam izjavi saučešće i ponudi pomoć - kaže Milošev otac dok sedi za stolom u dvorištu ispred kuće zavijene u crno.

Pali cigaretu za cigaretom. Priča tiho.

Podsetimo, Uu teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj, pored Miloša i Anđele, poginuo je i njen ujak Zoran Disić (41), a lekari se bore za život njenog brata Darka (14), dok je otac Mile (46) povređen, ali je stabilno.

foto: Privatna Arhiva

- Svi smo u šoku otkad nam je Anđelina majka javila strašnu vest. Zamislite kad vam telefonom kažu da više nema vašeg deteta. Strašno. Pored Miloša, imam i sina Mihajla, koji ima osamnaest godina. Obojicu ih obožavam, ali kad čovek izgubi dete, nema gore stvari. Bolje da ne živi više. A ja moram da izguram predstojeće teške dane zbog Mihajla, majke, sestre, Miloševih drugova iz škole, fudbalskog kluba PKB, gde je bio kapiten- kaže Stanojković.

Nebojša se razveo od Jelene, Miloševe i Mihajlove majke, ali ostali su u dobrim odnosima.

- Deca su želela da budu kod mene posle razvoda, ali su se redovno viđala sa majkom, naravno. I ona je očajna. Ne može da veruje da više nema našeg Miloša.

Pored oca, o Milošu i Mihajlu je brinula i baka Marija. Ipak, veoma im je privržena Nebojšina sestra Marijana, koja je među prvima tužnu vest objavila na svom fejsbuk-profilu i oprostila se od mladog para.

- Bratovljeva deca su i moja, jer svoje nemam. Ne mogu vam objasniti kako mi je. Umesto da mu igram na svadbi, ispraćam ga zauvek... Sad ga više neće tetka čuvati. Na njega sad paze anđeli - kaže kroz suze Marijana Stanojković Nedeljković.

Milošev otac kaže da je Miloš bio za primer - dobar sin i unuk, đak, sportista, drug, obožavan gde god bi se pojavio.

foto: Privatna Arhiva

- Završio je medicinsku školu, akušerski smer. Volontirao je u bolnici i 31. jula, pre nego što je odlučio da krene kod Anđele u Nemačku, dobio je papir da je odbranio državni ispit. Tada mu je i rečeno da treba da počne da radi za stalno u "Narodnom frontu". Ma, bio je presrećan - kaže otac.

Tako se i odlučio da krene ranije u posetu devojci koja je već bila u Nemačkoj.

- Trebalo je da Miloš kod Anđele ide 7. avgusta i da budu kod nje do 23. Onda bi se vratili u Srbiju, jer je on trebalo da počne da radi, a i Anđela bi se zaposlila sa završenom školom za kompjutere. Razmišljali su da, posle godinu i po dana koliko su u vezi, započnu zajednički život. Deca su pravila planove, bila srećna, nevina.

Kako pričaju Miloševi bližnji, što potvrđuje i njegov najbolji drug Marko Jovanović, ljubav između njega i Anđele bila je "nebeska".

- Mnogo su se voleli. Ma nisu mogli ni sat jedno bez drugog. Ako se ne vide uživo, oni se gledaju preko "Skajpa". I tako svakog dana. Hteli su posao i zajednički život ovde ili kasnije u Nemačkoj, razmišljali o deci, pravili planove. Kad god biste pitali nekoga gde je Miloš ili Anđela, čuli biste: "Pa, zajedno su!". Evo, zajedno odoše i u smrt. I, zajedno će na groblju Zbeg naši Romeo i Julija biti i sahranjeni, u istu raku, sa rukom u ruci.

Nadležni iz pogrebnog zavoda u Leskovcu u sredu su krenuli put Nemačke. Tamo ih čeka Anđelina majka Ivana. Nakon što preuzmu tela, vraćaju se za Srbiju, gde će biti sahranjeni početkom naredne nedelje.

foto: Printscreen/focus.de

I u kući nastradale Anđele Mančić, u Besnom Foku - tuga. Baka Slavica Disić, kod koje je Anđela boravila tokom srednjoškolskog školovanja, na lekovima je.

U dvorištu kuće zatičemo familiju. Svi u crnini. Pognute glave, ne kriju suze, nemi od bola.

- Šta da vam kažemo? Strašno je ovo što nas je snašlo. Svi smo i dalje u šoku i neverici.

Podsetimo, nesreća se dogodila nadomak Rotenburga u nemačkoj oblasti Bavarija. Kako su preneli nemački mediji, "ford" kojim je upravljao Mile Mačić udario je u znak "stop", a potom se odbio i zakucao u automobil "golf", i odbacio ga na "pežo".

Brat Darko i dalje u kritičnom stanju

Inače, nemački lekari i dalje se bore za život teško povređenog dečaka Darka Mančića (14), brata nastradale Anđele, koji zasad reaguje samo na glas majke. U sredu je u telefonskom razgovoru sa Miloševim ocem Anđelina majka Ivana rekla da čeka radnike pogrebnog preduzeća iz Srbije. Oni treba da dođu i prevezu tela poginulih. Istovremeno, kako kaže, ne izbija iz bolnice, gde joj je sin. Na pitanje kako je dete, Ivana je kroz suze rekla:

- Nadam se najboljem. Darko je operisan, kažu da je intervencija dobro prošla. Ne znam šta će i kako dalje biti. Bojim se za njega. Anđelu sam izgubila, brata takođe. Nadam se da će Bog pomoći i da će lekari sve od sebe dati da mi Darko preživi. Ne bih podnela da izgubim i njega.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja