Najnovije vesti

KRAĐA TESTOVA ZA MALU MATURU: Suđenje Igoru Stamenkoviću počinje u sredu
Foto: Printscreen Facebook

moći će da iznese odbranu

KRAĐA TESTOVA ZA MALU MATURU: Suđenje Igoru Stamenkoviću počinje u sredu

Crna Hronika

Optuženom za krađu testova iz matematike u junu ove godine Igoru Stamenkoviću početak suđenja pred Višim sudom u Beogradu zakazan je za sredu, 18. septembar.

 

On će pred sudom moći da javno iznese svoju odbranu, pošto se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, branio ćutanjem.

 

Stanmeković se brani sa slobode pošto mu je krajem jula Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kojem je bio nešto više od mesec dana.

 

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

 

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

 

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

 

Takođe, kako je navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

 

Krađa i činjenica da su testovi iz matematike bili "provaljeni" doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...