Najnovije vesti

HAPŠENJA ŠIROM SRBIJE ZBOG ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Falsifikovanje polaganja vozačkih ispita najpopularnije, PALO PETORO SRBA
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

mup

HAPŠENJA ŠIROM SRBIJE ZBOG ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Falsifikovanje polaganja vozačkih ispita najpopularnije, PALO PETORO SRBA

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe i podneli krivične prijave protiv dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su P.S. (45), odgovorno lice srednje Tehničke škole Trstenik, M.I.A. (55), odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru i I.D. (45), zaposleni u Domu zdravlja Novi Pazar, dok su krivične prijave podnete protiv 65-godišnjeg i 43-godišnjeg muškarca.

Kako se sumnja P.S. i šezdesetpetogodišnji muškarac, bivši zaposleni u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine, potpisivali su i overavali zapisnike o navodno položenim ispitima za "B“ i "C“ kategoriju kandidatima Saobraćajne škole Trstenik, iako isti nisu ni prisustvovali ispitima.

Osumnjičeni M.I.A. , I.D, kao i 43-godišnji muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlja Novi Pazar su, kako se sumnja, od maja 2018. do jula 2019. godine, sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu iz prve pomoći za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako kandidati nisu ni prisustvovali obuci i ispitu.

Osumnjičenima P.S, M.I.A. i I.D. je određen pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...