VEROVALI SMO IM, LAZAR JE POZVAO MAJKU I REKAO DA SU NA PECANJU! TEK SMO U NEDELJU SAZNALI ŠTA SE ZAISTA DESILO: Šokantna ispovest maćehe Alekse koji je kidnapovao malog Petra (13) iz Stare Pazove (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

šokantno

VEROVALI SMO IM, LAZAR JE POZVAO MAJKU I REKAO DA SU NA PECANJU! TEK SMO U NEDELJU SAZNALI ŠTA SE ZAISTA DESILO: Šokantna ispovest maćehe Alekse koji je kidnapovao malog Petra (13) iz Stare Pazove (FOTO)

Crna Hronika -

Vest o otmici malog Petra Mitrovića i dalje je glavna tema svih razgovora u Staroj Pazovi. Komšije Jovišića iz Njegoševe ulice ne kriju ogorčenje zbog postupka trojice članova ove porodice, koji je, kažu, za svaku osudu.

- Sve mogu da razumem, pa i to da čovek ukrade, ali da uradi ovako nešto, stvarno je nečuveno, saglasna su dvojica starijih meštana koji ne žele da im se spominje ime.

Postupak je, očigledno, iznenadio i članove porodica Jovišić i Mrđa, koji tvrde da nisu mogli ni da naslute šta se dešava.

- Lazar Jovišić se u nedelju pre podne javio majci Nataši i rekao da su on i naš Aleksa na pecanju, jer smo suprug i ja brinuli što se od subote uveče, kada je izašao, nije vratio kući, kaže Snežana, koja šest godina živi u braku sa ocem Alekse Mrđe, čiji je sin jedan od osumnjičenih za otmicu Petra Mitrovića.

- Pokušavali smo da ih dobijemo telefonom, ali su bili nedostupni, pa smo pomislili da im se sigurno nešto desilo. Tada smo se zaputili na jezero kod Maradika, gde su rekli da se nalaze, ali nam je čuvar jezera rekao da oni nisu bili tamo. Tek kada su u nedelju predveče supruga pozvali u stanicu policije saznali smo šta se desilo, dodaje.

Sa druge strane, Lazar Jovišić (86), otac osumnjičenog Marka i Lazarev deda, kaže da je mlađi unuk N.J: (17) pušten nakon saslušanja u policiji, da je kod kuće, a da o starijem sinu i unuku koji je po njemu dobio ime, nema nikakve informacije. Iz kuće Jovišića Markova supruga Nataša je izašla užurbanim koracima, ne želeći da daje izjave.

Komšija koji živi prekoputa Jovišića, Boro Marković kaže da nikada nije imao problema sa njima, da deca kad god bi prošla uvek su mu se lepo javila.

- Deda Lazar ima još jednog sina Iliju, on je totalna suprotnost Marku, nikada nije imao problema sa zakonom, tvrdi Boro.

Marko Jovišić (54), njegov sin Lazar (19) i njihov rođak Aleksa Mrđa (19), osumnjičeni za otmicu trinaestogodišnjeg Petra Mitrovića iz Stare Pazove, juče su saslušavani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor do 30 dana. Na saslušanje nije priveden Jovišićev mlađi sin N. J. (17).

Istraga je pokazala da je pronalazak otetog dečaka Petra Mitrovića, ključan bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta u centru grada.

Najverovatnije, motiv otmice bio je materijalne prirode, jer je porodica Mitrović ugledna i imućna.

Da podsetimo, dečak je otet u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove u subotu uveče dok se vraćao kući biciklom, a posle 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track