Najnovije vesti

BRANI MONSTRUMA! Ivana u lošem psihičkom stanju: Iako joj je PEGLOM IZGOREO LICE, kaže da je ZA SVE ONA KRIVA (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

ODLOŽENO SUĐENJE

BRANI MONSTRUMA! Ivana u lošem psihičkom stanju: Iako joj je PEGLOM IZGOREO LICE, kaže da je ZA SVE ONA KRIVA (FOTO)

Crna Hronika

Suđenje Đordu Lackoviću (24) iz Klena kod Bogatića, koji je optužen da je 12. marta brutalno prebio devojku Ivanu Filipović (22) iz Banovog Polja kod Bogatića, odloženo je prošle nedelje jer se nasilnik pravdao lošim zdravstvenim stanjem i da je na bensedinima. Međutim, u sudnici se nije pojavila ni žrtva, a kako je izjavila advokat Zorica Perić, ona ne bi mogla da podnese susret sa nasilnikom.

- Ivana nije sposobna da se pojavi i bude u istoj prostoriji sa okrivljenim jer bi se u takvoj situaciji sigurno onesvestila, potvrdila je advokat.

Saznaje se da je pretučena devojka u lošem psihičkom stanju bila i prilikom saslušanja, neposredno nakon incidenta, kada je u razgovoru sa inspektorom u bolničkoj sobi sve vreme branila nasilnika, uporno tvrdeći da je ona kriva za napad.

- Ivana je čak u jednom momentu tokom boravka u boInici rekla da će skočiti kroz prozor, ali je ubrzo odustala od takvih misli, kaže izvor.

Povređena devojka je čak u više navrata izjavila i da ne želi da prijavi Lackovića policiji.

- Filipovićeva je rekla da je ona prva nasrnula na Đorđa, i to peglom, pošto je u tom trenutku peglala stvari za posao. Ona je navela da je to uradila po nagovoru svoje drugarice Ljubice i njenog dečka, dodaje izvor.

Inače, Filipovićevoj je 12. marta život spasla upravo drugarica Liubica P, koju je pretučena devojka nazvala telefonom nakon napada. Ljubica je brzo došla do stana u kojem je bila Ivana i odvela je do bolnice.

Nije poznato iz kog razloga je pretučena devojka, prilikom saslušanja, branila nasilnika.

- Napadnuta devojka je bila poprilično tužna u bolnici i više puta je izjavila da joj smeta što je u zdravstvenoj ustanovi i što je vezana za aparat. Rekla je da želi što pre da ode kući, počne da radi i vrati se svakodnevnim aktivnostima.

Ivana je ispričala da fizičko nasilje trpi skoro dve godine i da je sama doprinosila tome, kaže izvor.

Podsećamo, Lacković je optužen da je 12. marta u iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu brutalno pretukao svoju tadašnju devojku Ivanu, nanevši joj teške povrede. Ivana je imala višestruke prelome rebara, probijena joj je plućna maramica, imala je opekotine od pegle i posekotine po nogama. U bolničkoj postelji u Institutu u Sremskoj Kamenici provela je osam dana.

Optuženom je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska povređenoj devojci.

On će odgovarati za krivična delo nasilja u porodici, a zaprećena mu je kazna zatvora od dve do 10 godina.

(Kurir.rs/Srpski telegtraf)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...