Najnovije vesti

NASILNIKU IZ NOVOG SADA PRETI 10 GODINA ROBIJE: Podignuta optužnica protiv Lackovića koji je BRUTALNO PRETUKAO svoju devojku
Foto: Printscreen/Facebook

produžen mu pritvor još 30 dana

NASILNIKU IZ NOVOG SADA PRETI 10 GODINA ROBIJE: Podignuta optužnica protiv Lackovića koji je BRUTALNO PRETUKAO svoju devojku

Crna Hronika

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 10. juna podiglo optužnicu protiv Đorđa Lackovića (24) zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Posle sprovedene istrage Tužilaštvo Lackovića tereti za teške telesne povrede koje je naneo svojoj devojci Ivani Filipović (22), koju je pretukao 12. marta ove godine. Za ovo krivično delo, prema članu 194. Krivičnog zakonika zaprećena je zatvorska kazna od dve do deset godina.

Tužilaštvo je takođe tražilo produženje pritvora o čemu će odlučiti sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.

"Čeka se zakazivanje glavnog pretresa u Osnovnom sudu, navodi se u odgovoru Tužilaštva. Đorđe Lacković je uhapšen 14. marta. Njemu je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živeli. Prošle nedelje mu je produžen pritvor za još 30 dana", rečeno je u Tužilaštvu.

"Tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, dana 10.06.2019. godine pred Osnovnim sudom u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Lacković Đorđa zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, kao i da je Tužilaštvo, u smislu člana 211. Zakonika o krivičnom postupku, tražilo produženje pritvora imenovanom, a koji se u pritvoru nalazi po Rešenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu broj KPP 213/19 od 14.03.2019. godine, te da se čeka zakazivanje glavnog pretresa od strane tog suda", piše u odgovoru Tužilaštva.

Podsetimo, Đorđe je brutalno pretukao svoju devojku u martu, kada joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke. 

Đorđe je, inače, student Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, a na društvenim mrežama mu piše da nije u vezi.

(Kurir.rs/Telegraf)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...